Inhoudstafel

Cloud86 review: Mijn ervaring na 3 jaar klant bij Cloud86

Ben je zoek naar razendsnelle en betrouwbare hosting in Nederland of België? Misschien ben je dan tijdens je zoektocht ook al Cloud86 tegengekomen. Cloud86 - een hostingprovider gevestigd in Nederland - belooft op hun website eigenlijk alles wat je nodig hebt voor zeer goede cloud hosting van jouw website of webwinkel. Zo bieden ze de hoogste snelheid, de meeste uptime, leuke (gratis en betaalde) uitbreidingen en een uitmuntende telefonische klantenservice aan. En dat allemaal tegen een zeer scherp tarief.

Maar is dit ook wel echt zo? En kun je eigenlijk wel hoogwaardige diensten verwachten tegen een betaalbare prijs? Benieuwd naar mijn ervaring met Cloud86 en de voor- en nadelen die ik tegen ben gekomen? In deze Cloud86 review neem ik je mee langs alle punten die ik ben tegengekomen tijdens mijn zoektocht naar een goede hosting provider en waarom ik uiteindelijk voor Cloud86 gekozen heb.

Wat is Cloud86?

Voordat ik dieper inga op deze Cloud86 review, vind ik het belangrijk om je eerst wat meer te vertellen over de achtergrond van Cloud86. Op deze manier krijg je een wat beter beeld over de ideeën, de geschiedenis, de visie en de toekomst van Cloud86. Cloud86 is een Nederlandse webhosting provider die pas sinds 2019 bestaat. Dat is best kort.

Wat is Cloud86

In mijn inleiding van mijn Cloud86 review heb je al kunnen lezen dat Cloud86 een Nederlandse hostingpartij is. En ondanks dat ze nog vrij jong zijn, behoort Cloud86 ze nu al tot de beste en meest snelgroeiende hostingbedrijven van Nederland. Cloud86 is opgericht in 2019 en wist zich vrij direct al te onderscheiden van de concurrentie. De voormalige eigenaren van Cloud86 zijn jarenlang werkzaam geweest bij andere hostingbedrijven en wisten daarom feilloos waar de concurrentie al die tijd in tekort schoot.

Inmiddels telt Cloud86 maar liefst meer dan 20.000 klanten en groeit het bedrijf nog steeds in een razend tempo. Best knap, als je je bedenkt dat het bedrijf nog maar een paar jaar bestaat.

Cloud86 onderscheidt zich van de concurrent op basis van:

 • Snelle hosting (Litespeed web server)
 • Gratis verhuisservice
 • Scherpe tarieven
 • Betrouwbaarheid
 • Snelle klantenservice
 • Gratis SSL certificaten

De voordelen van Cloud8 – mijn ervaring

In alle jaren dat ik websites voor mezelf en voor klanten heb gehost, heb ik veel webhosting providers de revue zien passeren. De een wat beter dan de ander. Sinds vorig jaar host ik bijna al mijn websites bij Cloud86.

” Snelle hosting bepaald uiteindelijk voor een groot deel je succes”

 • Snelste webhosting van 2022

Voor mij was dit reden nummer 1 om over te stappen naar Cloud86. Tegenwoordig is snelheid zo ontzettend belangrijk geworden voor de SEO, dat ik hier niet meer op wilde bezuinigen. Snelheid bepaald namelijk uiteindelijk voor een groot deel het succes van je website. Cloud86 maakt – in tegenstelling tot de meeste andere hosters – gebruik van Litespeed servers. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de server wel 300 keer sneller is dan een Apache server.

Ben je van plan een WordPress website te gaan hosten bij Cloud86? Dan kun je zelfs gebruik maken van de bijbehorende LiteSpeed cache plug-in, waarmee je je website in een paar simpele klikken razendsnel kunt maken.

Cloud86 biedt daarnaast standaard Managed WordPress hosting pakketten, waardoor je ook nog eens premium ondersteuning krijgt bij eventuele snelheidsproblemen met je WordPress.

 • Hoge uptime

Niets is vervelender dan een onbereikbare website of mailbox. Cloud86 staat er in zijn online reviews om bekend weinig storingen te hebben. Tot op heden heb ik zelf nog geen storing meegemaakt bij Cloud86. De servers worden 24/7 gemonitord en eventuele problemen worden daardoor dus al vaak in een vroeg stadium ontdekt.

Verder heeft Cloud86 meerdere back-up servers op verschillende locaties.  Zo’n back-up server heeft altijd een extra actuele kopie van je website. Mocht het met een server toch onverhoopt misgaan, dan zal de server automatisch overschakelen naar deze fallback server. Hierdoor heb je dus nog minder kans dat je website een tijd onbereikbaar is.

 • Back-ups en beveiliging

Zeker niet onbelangrijk om mee te nemen in mijn review: Cloud86 maakt iedere dag gratis een kopie van jouw bestanden. Je kunt deze automatische backups zelf ook gemakkelijk bekijken via het Plesk control panel. In de back-up worden onder andere je website, mailboxen en andere individuele bestanden opgeslagen.

 • Meerdere websites per hostingpakket

Bij Cloud86 kun je meer dan één website op hetzelfde pakket hosten. Dat bespaart je dus in de kosten. Houd hierbij wel rekening met de beschikbare ruimte die je hebt.

 • Een gratis SSL-certificaat

Alle hostingpakketten zijn beveiligd met een gratis SSL-certificaat (Let’s Encrypt). Je kunt dit SSL-certificaat eenvoudig aanmaken in het Plesk control panel.

 • Gratis verhuisservice

Heb je je website bij een andere provider staan? Geen probleem! Cloud86 biedt namelijk een gratis verhuisservice als je overstapt.

 • Gratis anti-virus software

Cloud86 beveiligd je website en mailboxen standaard tegen allerlei verschillende spam en virussen. En dat zonder extra kosten. Je kunt de spamfilter per mailbox instellen naar je eigen voorkeur. Denk bijvoorbeeld aan het toestaan of blokkeren van bepaalde e-mailadressen.

 • Geen overbelastende servers

Cloud86 garandeert op hun website dat je nooit te maken krijgt met overbelastende servers. Eigenlijk willen ze daarmee zeggen dat het aantal klanten per server wordt beperkt om overbelastingsproblemen te voorkomen. Dat is bijzonder: bij de meeste prijsvechters zie je namelijk dat ze de servers zo vol mogelijk proberen te gooien. Bij Cloud86 is dat dus niet zo.

 • Ervaren klantenservice

De ervaren klantenservice van Cloud86 staat snel voor je klaar. Je kunt contact opnemen via telefoon of e-mailadres en je krijgt op werkdagen binnen enkele uren een reactie.

 • Schappelijke tarieven

De prijzen die Cloud86 hanteert zijn laag in verhouding met wat je er voor terugkrijgt.

Cloud86: uitgeroepen tot snelste hosting provider

Al vrij direct na de start in 2019, is Cloud86 een jaar later door webhosters.nl bekroond als de snelste hosting provider van Nederland. Tijdens deze test namen ze het op tegen Kinsta, die intussen nét een heel klein tikkeltje sneller is dan Cloud86. Maar dat mag de pret niet drukken. Het prijsverschil tussen Cloud86 en Kinsta is namelijk enorm: bij Kinsta begint het starterspakket vanaf 30 euro per maand.

In 2022 werd Cloud86 opnieuw uitgeroepen tot de snelste hosting provider. Deze keer niet door Webhosters.nl, maar door Start24. Naast de snelste, kwam Cloud86 hier ook als best betaalbare hosting provider uit de bus. Een unieke prestatie!

Mijn eigen snelheidstest (Google Pagespeed)

De snelheid van je website is een essentieel onderdeel van de SEO (zoekmachine optimalisatie). In dit gedeelte van de Cloud86 review zal ik daarom de échte prestaties van mijn website onder de loep nemen.

” Als de snelheid van je website niet optimaal is, zal je website slecht presteren”

Om de snelheid van Cloud86 te testen, heb ik een standaard WordPress website online gezet met daarin een paar foto’s en wat teksten. Het resultaat – met zelfs het goedkoopste pakket van Cloud86 – is bizar goed:

Snelheid testen via Google Pagespeed

Belangrijk om in je achterhoofd te houden: de snelheid van je website is afhankelijk van meerdere factoren. Een goede snelheidsscore vergt niet alleen een goede  host, maar ook de juiste kennis. Krijg je het niet voor elkaar om jouw website sneller te maken? Neem dan contact met mij op.

Cloud86 review: De nadelen

Maar zitten er ook nadelen aan de diensten van Cloud86? Zoals iedere andere hosting provider, heeft ook Cloud86 een aantal aandachtspunten die ik net wat minder sterk vond dan bij andere partijen. Natuurlijk is dat iets wat je zelf moet afwegen.

De nadelen van Cloud86 op een rijtje:

 • Cloud86 heeft een minimale contracttermijn van 12 maanden.
 • De prijzen op hun website zijn wat onduidelijk. De prijs die je op  hun website ziet, is slechts de prijs voor de eerste termijn. Onder de groene knop zie je de uiteindelijke prijs. Wat mij betreft had dit wel wat duidelijker gemogen.
 • Het is soms wat onduidelijk welk pakket je moet kiezen. Tip: gebruik deze pagina om een pakket te kiezen aan de hand van aantal bezoekers dat je maandelijks verwacht.
 • In het weekend en de avonden is de klantenservice van Cloud86 minder goed bereikbaar.
 • De servers bevinden zich alleen in Nederland (dit is alleen minder gunstig wanneer je een internationale website hebt).

Wat kost een hostingpakket bij Cloud86?

Cloud86 biedt verschillende hosting pakketten aan. Zo bieden ze “normale” hosting pakketten, maar ook speciale Managed WordPress pakketten en VPS pakketten. Ondanks dat Cloud86 deze verschillende hosting soorten aanbiedt, bespreek ik in deze review alleen de tarieven voor hun standaard webhostingpakketten en de Managed WordPress pakketten. Dit zijn namelijk de meest gekozen hostingpakketten.

Cloud86 Review hostingpakketten

Webhosting Start

Het Webhosting Start pakket van Cloud86 is een standaard webhosting pakket, speciaal ontworpen voor kleine of nieuwe websites. Je kunt op dit pakket maximaal 2 websites hosten. Dit pakket biedt een basisondersteuning, wat betekent dat je wat beperkter bent in de support die je krijgt.

” Alleen via deze link 40-55% korting op het eerste jaar!”

Op dit moment geldt er een actie waarmee je 40% kunt besparen op Webhosting Start. Daarmee betaal je de eerste doorlooptijd slechts 1,95 per maand. Daarna betaal je 3,25 per maand.

Voor deze prijs krijg je 5GB SSD-opslag, 250 GB dataverkeer, 10 e-mailadressen, MySQL databases en nog veel meer. Het Webhosting Start pakket biedt ook leuke gratis functies, zoals back-ups en een SSL-certificaat.

Webhosting Medium

Het Webhosting Medium pakket van Cloud86 is geschikt voor groeiende websites en blogs. Met dit plan kun je tot 10 websites hosten, heb je 50 GB SSD-opslag, onbeperkt dataverkeer, 50 mailboxen en 15 MySQL databases.

Op dit moment geldt er een actie waarbij je 55% kunt besparen op het Webhosting Medium pakket. Daarmee betaal je de eerste periode slechts 2,95 per maand. Na 12 maanden betaal je 6,55 per maand.

Net als het basispakket, biedt het Webhosting Medium pakket ook leuke gratis functies en tools voor beveiliging, back-ups en ondersteuning.

Webhosting Unlimited

Het Cloud86 Webhosting Unlimited is perfect voor ondernemers die aan het groeien zijn. Dit pakket bevat maar liefst 100 GB SSD-opslag, een onbeperkt aantal websites, onbeperkt dataverkeer, een onbeperkt aantal mailboxen en ook een onbeperkt aantal MySQL databases. Bovendien is dit pakket ook zeer geschikt voor WordPress in combinatie met Woocommerce.

Op dit moment geldt er ook voor het Webhosting Unlimited een actie van 5,95 per maand. Daarmee bespaar je 55%. Na 12 maanden betaal je het normale tarief van 13,15 per maand.

Managed WordPress pakketten

Naast de standaard hostingpakketten, biedt Cloud86 ook hostingpakketten aan die speciaal zijn ingericht voor WordPress. Deze servers zijn zo ingericht dat ze heel geschikt zijn voor drukbezochte websites. Zo mag je bij deze Managed WordPress hosting pakketten bijvoorbeeld ook gebruik maken van Redis Caching en draait je website op maar liefst 15 PHP workers. Persoonlijk zijn de Managed WordPress hosting pakketten van Cloud86 kan ik je erg aanbevelen wanneer je op zoek bent naar net dat beetje extra snelheid. Deze pakketten maken WordPress namelijk razendsnel.

De prijzen van de Managed WordPress hosting pakketten zijn daarentegen wel wat prijziger dan de standaard hostingpakketten.

Wat is Managed WordPress hosting?

Met een Managed WordPress pakket zorgt Cloud86 ervoor dat jouw website altijd lekker snel laadt, er automatische back-ups van je website worden gemaakt en krijg je extra WordPress support. Heb je dus een probleem met je website en kom je er niet uit, dan kunt je de support van Cloud86 via hun telefonische support of per e-mail vragen om je een handje te helpen.

WordPress Start

Met het WordPress start pakket kun je al maar liefst tot 5000 bezoekers ontvangen op je website.

Het WordPress Start pakket heeft op dit moment een actie, waarmee je 55% kunt besparen op je eerste betaling. Dit geldt wel pas bij een afname vanaf 36 maanden.

WordPress Medium

Met het WordPress Medium pakket van Cloud86 kun je tot 20.000 bezoekers per maand ontvangen. Daarnaast kun je zelfs tot 5 websites toevoegen aan één hostingpakket en heb je een onbeperkt aantal mailboxen tot je beschikking. Het WordPress Medium pakket kost de eerste periode 15,95 excl. btw per maand. Daarna wordt de prijs 35,15 per maand.

WordPress Power

50.000 bezoekers per maand! Dat zijn nog eens aantallen. En dat voor 25,95 per maand in de eerste periode. De snelheid van het WordPress Power pakket van Cloud86 is extreem snel, al zijn het WordPress Start en Medium pakket dat zeer zeker ook.

Cloud86 reviews van anderen

Naast mij, heeft Cloud86 natuurlijk nog een hele hoop meer klanten. Dit betekent dat er online talloze Cloud86 reviews te lezen zijn. Door ook deze reviews mee te nemen, krijg je een nog beter beeld van Cloud86.

Op de website van Cloud86 vind je al veel positieve reviews, wat natuurlijk een goed teken is. Omdat bedrijven zelf kunnen kiezen welke reviews ze op hun website plaatsen, is het ook altijd goed om te kijken naar onafhankelijke reviews op externe websites. Denk aan reviews op bijvoorbeeld Trustpilot of Google Reviews.

En deze Cloud86 reviews liegen er niet om. Zo heeft Cloud86 op Trustpilot maar liefst een beoordeling 4,8 op basis van 5 sterren. De meest geprezen kenmerken van de Cloud86 reviews zijn de hoge snelheid, uitstekende uptime, betaalbare tarieven, professionele klantenservice en de handige website-migratie.

Trustpilot reviews over Cloud86

Conclusie: Is Cloud86 wat voor jou?

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van deze Cloud86 review en is het tijd om tot een conclusie te komen. Is Cloud86 geschikt voor het hosten van jouw website? Ik kan Cloud86 hosting in ieder geval zeker aanbevelen. De servers van Cloud86 zijn namelijk razendsnel en dat was – samen met een snelle en professionele helpdesk – eigenlijk mijn grootste prioriteit. Daarnaast zijn de extra gratis opties, zoals een SSL-certificaat en back-ups, een leuke bijkomstigheid.

Dat in combinatie met hun scherpe (actie)tarieven, vind ik Cloud86 zeker één van de sterkste spelers op de hostingmarkt. Cloud86 is wat mij betreft de beste hosting provider.

Het zal je dus niet verbazen dat Cloud86 een absolute nummer 1 positie verdient in mijn onderzoek naar de beste betaalbare hosting provider.

Keuze gemaakt? Als je via de knop hieronder besteld, krijg je niet alleen tot 55% korting op je pakket bij Cloud86, maar maak je ook nog eens kans op een bol.com bon van 50 euro!

cloud86 korting

korting claimen >

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.