De Top 3 Goedkope Hosting Providers van Nederland en België

"In sommige situaties heb je genoeg aan goedkope hosting"

Middel 11

Jouw plek op het web

Goedkope hosting getest en goedgekeurd (2024)

Doorheen de jaren heb ik heel wat hosting providers getest. Zowel goedkope hosting als dure hosting. Belangrijk om te weten: de extra capaciteit van je dure hosting wordt pas benut als je ze ook effectief nodig hebt. Dit wil dus zeggen dat een kleine website met een beperkt aantal bezoekers (max. 5000 per maand) vaak voldoende heeft aan een goedkoper pakket.

Heb jij zo’n ‘kleine’ website? Hieronder geef ik je een overzicht van de beste hosting voor een scherpe prijs. Niet de goedkoopste. Wel goedkope hosting van goede kwaliteit.

Uit de vergelijking

De beste goedkope hosting

Vanaf
€1/maand
€2/maand
Support:
4.8/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
5/5
De beste keuze
Goedkoopste pakket:
€1,95/maand
Support:
4.5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.5/5
Goedkoopste pakket:​
€1,99/maand
€3,99/maand
Support:
3.5/5
Snelheid:
4/5
Prijs:
4/5
Goedkoopste pakket:​
€0,45/maand
Support:
3/5
Snelheid:
2.5/5
Prijs:
5/5

Snel & betaalbaar

1. Junda

Junda.nl is een nieuwe speler op de Nederlandse hostingmarkt en heeft zichzelf al snel gevestigd met hun bliksemsnelle LiteSpeed-servers en toegewijde klantenservice. Met een van de beste uptime-scores in de branche en een klantenservice die zeven dagen per week bereikbaar is via live chat, is het geen wonder dat ze worden gezien als een van de snelste WordPress hostingproviders in Nederland.

Gefundeerd door een team van technische experts, streeft Junda ernaar om toonaangevend te zijn door kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hun aanbod omvat niet alleen WordPress hosting maar ook geavanceerde beveiliging en een uitgebreide selectie van domeinextensies, allemaal tegen concurrerende prijzen.

Snelste hostingprovider

2. Cloud86

Cloud86 is pas actief sinds 2019. Toch hebben hun in-house ervaring en expertise ervoor gezorgd dat ze in 2020 én 2022 verkozen werden tot snelste hostingprovider.

Op beoordelingswebsites wordt hun support steeds bewierookt door een overgewicht aan tevreden klanten. Daarnaast valt het op dat hun beheersysteem zeer toegankelijk is. Ook voor de beginner. Lukt het toch niet? Dan staan ze klaar om te helpen.

Cloud86 heeft een zeer degelijk en betaalbaar product dat extra uit de verf komt door de typerende Nederlandse klantvriendelijkheid.

Giga kortingen

3. Hostinger

Hostinger is in 2004 opgericht in Litouwen. Ondertussen zitten ze aan meer dan 29 miljoen gebruikers in meer dan 178 landen.

Het is dankzij hun internationale infrastructuur dat het voor hen mogelijk is om goedkope hosting aan te bieden.

Hostinger werkt overwegend met grote kortingen tot wel 90% en dit het hele jaar door.
Let wel op: deze kortingen zijn geldig tot aan de eerste vernieuwing, daarna betaal je een stuk meer. Bestel dus best meteen voor een grotere periode. Op 4 jaar zijn ze su-per goedkoop!

De goedkoopste

4. Vimexx

Vimexx is een Nederlands bedrijf dat sinds 2015 bestaat. Nog relatief recent dus. Hun website en klantenportaal doet nochtans anders uitschijnen. Deze zijn van top kwaliteit.

Met shared hosting vanaf €0,45 per maand zijn zij de goedkoopste. Veel goedkoper zal je niet vinden. Uiteraard komt zo’n pakket met voor- en nadelen. Toch is het indrukwekkend om zo’n kwaliteit aan te kunnen bieden voor zo’n klein bedrag.

Normaal raad ik af om voor de goedkoopste optie te kiezen. In dit geval ben ik ervan overtuigd dat Vimexx een goede keuze is voor de ‘online visitekaartjes’ met een beperkt aantal bezoekers.

Goedkope webhosting

Waarop moet je letten?

Prijs

Goedkope hosting kost maximaal enkele euro per maand. Let wel op: vaak is deze prijs enkel voor het eerste jaar!

Snelheid

De snelheid van shared hosting is afhankelijk van het aantal klanten op één server. Dit is vaak een momentopname. Test grondig!

Support

Ook bij goedkope hosting heb je goede ondersteuning nodig. Telefonisch of via live chat is een groot voordeel.

Middel 18

Checklist

Zelfs goedkope hosting geef je:

Verhuisdienst niet inbegrepen

Verhuis zelf je website

Als er één nadeel is aan goedkope hosting dat mij voor belangrijk genoeg is om gaan uit te lichten, is het het gebrek aan een verhuisdienst.

In veel gevallen heb je reeds een website live staan op een andere webhosting. Als je deze dan wil verhuizen naar één van bovengenoemde providers, zou het handig zijn als zij dit voor jou deden. Het is tenslotte een vrij technisch verhaal.

Bij goedkope hosting is dit dus niet inbegrepen. Je zal zelf aan de slag moeten via FTP of kiezen voor een iets duurder pakket. De keuze is aan jou. Wees er vooral bewust van voor je kiest!

Middel 31
Middel 36

Kies voor groeipotentieel

Wanneer is goedkope hosting een goede keuze?

Als je me vraagt wat de beste hosting is voor een WordPress website, kies ik voor Combell. Deze website staat trouwens op hun ‘Expert’ pakket. De catch? Het kost meer dan €30 per maand.

Als je net van start bent gegaan met een nieuwe zaak, is zo’n pakket overkill. In zo’n situatie heb je nood aan goedkope webhosting dat je snel opgezet hebt. Webhosting dat vooral niet teveel van je budget vraagt.

Wat wel belangrijk is, is om rekening te houden met je ambities. Waar wil je staan binnen 2 jaar? Of binnen 5 jaar? Kies voor een hostingprovider dat met je meegroeit. Waarbij je eenvoudig je pakket upgrade naar een versie met betere performance.

Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.