De beste webwinkel software aanbieders van 2024

De beste webwinkel software, getest op functionaliteit, gebruik, service en prijs.

Middel 11

Een succesvolle webwinkel starten

De beste webwinkel software: grondig getest en goedgekeurd

In de afgelopen jaren heb ik talloze webwinkel software oplossingen getest, variërend van budgetvriendelijke opties tot high-end pakketten. Wat ik heb ontdekt, is dat een hogere prijs niet altijd gelijk staat aan betere kwaliteit.

Webwinkel software is echter een andere categorie. Hoewel het vaak wat duurder is dan eenvoudige oplossingen, zijn de voordelen meer dan de moeite waard. Een robuuste en intuïtieve webwinkel software kan het verschil maken in het succes van je online winkel. Het helpt je niet alleen om je klanten een naadloze winkelervaring te bieden, maar het kan ook je zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google verbeteren. Dit leidt tot meer verkeer, hogere conversies en tevreden klanten die graag terugkomen.

Daarnaast bieden de beste webwinkel software pakketten talloze functies die je werk makkelijker maken, zoals voorraadbeheer, integratie met betalingssystemen en marketingtools. Door te investeren in een kwalitatief hoogstaande webwinkel software, leg je de basis voor een succesvolle en groeiende online onderneming.

ALS BESTE GETEST

De beste webwinkel software van 2024

De beste keuze
Goedkoopste pakket:
€1,-/maand
€8,95/maand
Design:
4.5/5
Functionaliteiten:
5/5
Prijs:
5/5
Premium vanaf
€4,50/maand
Design:
4/5
Functionaliteiten:
5/5
Prijs:
4/5
Vanaf
€3,08/maand
Design:
5/5
Functionaliteiten:
4/5
Prijs:
4/5

als beste getest

1. TheShopbuilders

 

TheShopbuilders is een relatief nieuwe speler in de wereld van webwinkel software, actief sinds 2014. Toch heeft TheShopbuilders in korte tijd een sterke positie weten te veroveren.

TheShopbuilders onderscheidt zich door betaalbare softwareoplossingen van zeer hoge kwaliteit aan te bieden. Daarnaast is de Nederlandse support van TheShopbuilders bijzonder professioneel en snel. Heb je een vraag of kom je er even niet uit, dan kun je TheShopbuilders gemakkelijk en snel benaderen via hun telefonische helpdesk. Je krijgt direct een medewerker met verstand van zaken aan de lijn.

Het “Start” softwarepakket van TheShopbuilders kost slechts  1,- voor de eerste maand (daarna 8,95) en biedt alles wat je nodig hebt om een goede webwinkel op te zetten.

Meeste gebruikers

2. Wix

In termen van gebruikersaantallen komt niemand in de buurt van de 110 miljoen van Wix. Wereldwijd is Wix de meest bekende sitebuilder. In hun reclamecampagnes verschijnen steeds de grootste internationale sterren, en als grote sponsor van Manchester City staat Wix continu in de spotlight.

Is dat dan de reden dat wij deze sitebuilder naar voren schuiven als de beste keuze? Nee, zeker niet. Wix is simpelweg de meest flexibele, allround webshop software op de markt. De vrijheid die Wix de gebruiker biedt, is ongeëvenaard. Ook wat betreft de brede keuze aan templates en functionaliteiten, staat het aan de top.

Het grootste nadeel van deze flexibiliteit? Het kan allemaal wat overweldigend zijn in de interface. Geef jezelf wat tijd om eraan te wennen. Het is de moeite waard. 

Nieuwe speler op de markt

3. Combell

Met een compleet vernieuwde sitebuilder tilt Combell zijn gerenommeerde kwaliteit naar een hoger niveau met drag-and-drop webwinkel software. Wat Combell onderscheidt van andere internationale sitebuilders, is hun grondige kennis van de Belgische en Nederlandse markt. Deze expertise komt tot uiting in de thema’s die specifiek zijn ontworpen voor sectoren zoals restaurants, medische praktijken en loodgieters.

Combell biedt een scala aan mogelijkheden, waaronder meertaligheid, blogfunctionaliteit, contactformulieren en personalisatie, waardoor (kleine) zelfstandigen alle tools hebben om een professionele website te bouwen.

Een belangrijk voordeel? Combell biedt 24/7 klantenservice aan al hun gebruikers, inclusief die van de sitebuilder. Of je nu met een probleem zit of gewoon een vraag hebt, een telefoontje naar hun helpdesk levert je direct een antwoord op.

Voor- en nadelen

De voor- en nadelen van webwinkel software op een rij

Snel starten

Veel webshopbouwers bieden een voordelig startpakket aan voor beginners.

Geen technische zorgen

Je hebt helemaal geen programmeerkennis nodig. Er komt geen enkele code bij kijken.

Goedkoop

De meeste webwinkel software hebben een betaalbaar pakket voor beginners.

Weinig flexibiliteit

Je bent gebonden aan de functies die de webwinkel software biedt. Meertaligheid of een website die geoptimaliseerd is voor Google? Dat zijn keuzes die je niet zelf kunt maken.

Afhankelijkheid

Stijgt de prijs van je webwinkel software ineens? Of verdwijnt er plotseling een functie? Dan heb je geen invloed daarop.

Lastig uit te breiden

Wil je later uitbreiden met extra pagina’s of integreren met andere marketingtools? Dan moet je meer geld uitgeven of overstappen naar een volwaardig CMS.

Uitgelegd

Wat is webwinkel software?

Een webwinkel software aanbieder is een partij met een online hulpmiddel waarmee je eenvoudig zelf een professionele website kunt maken. Er is geen programmeerkennis voor nodig. Het doel van online webwinkel software is om je snel en gemakkelijk online te laten gaan met je bedrijf, zonder ingewikkelde procedures.

Webshop software zijn webgebaseerde programma’s: je stelt je eigen website samen vanuit je browser (zoals Chrome of Firefox).

Middel 31
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.