De beste Litespeed hosting providers van 2023

"Kies de beste Litespeed hosting voor ongeëvenaarde snelheid en prestaties"

Middel 11

Snellere laadtijden voor hogere conversies

De beste Litespeed hosting getest en goedgekeurd

In de afgelopen jaren heb ik talloze hostingproviders uitgeprobeerd, zowel goedkope als duurdere hostingpakketten. En als ik één ding heb geleerd, is dat duurder zeker niet altijd betekent dat de hosting ook daadwerkelijk beter is. 

Bij Litespeed hosting ligt dat net wat anders. Litespeed hosting is in vergelijking met normale hosting vaak wat duurder. Maar als je kijkt wat het je op kan leveren, dan vallen die kosten al gauw weg tegen de baten. Een snelle website zorgt er namelijk voor dat je bezoekers langer op je website blijven en het zorgt er daarnaast voor dat je website hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt.

ALS BESTE GETEST

De beste LiteSpeed hosting

De beste keuze
Goedkoopste pakket:
€1,95/maand
Support:
4.5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
5/5
Goedkoopste pakket:​
€1,99/maand
€3,99/maand
Support:
4/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4/5
Goedkoopste pakket:​
€7,99/maand
Support:
5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
2.5/5

als beste getest

1. Cloud86

Cloud86 is nog maar sinds 2009 actief in hostingland. Niettemin heeft Cloud86 toch al in korte tijd een sterke positie weten te veroveren.

Cloud86 onderscheid zich met betaalbare hostingdiensten van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast is de Nederlandse support van Cloud86 erg professioneel en vooral snel. Heb je een vraag of kom je er even niet uit, dan kun je Cloud86 gemakkelijk en snel benaderen via hun telefonische helpdesk. Je krijgt direct een werknemer met verstand van zaken aan de telefoon.

Het “Start” hostingpakket van Cloud86 kost slechts 1,95 per maand en is al genoeg om een goede (kleine) website neer te zetten. 

Ga voor hoge kortingen

2. Hostinger

Hostinger is opgericht in 2004 in Litouwen. Hostinger heeft inmiddels meer dan 29 miljoen gebruikers in 178 landen. 

Hostinge heeft een internationale infrastructuur, waardoor ze enorm scherpe tarieven aan kunnen bieden en regelmatig hoge kortingen hebben. 

Houdt er wel rekening mee dat de kortingen die Hostinger aanbiedt, vaak alleen geldig zijn voor het eerste jaar. De prijzen stijgen dus in het volgende jaar. 

Als je echt lang wilt genieten van korting, dan kun je er  voor kiezen om voor een langere periode vooruit te bestellen. Een abonnement van 4 jaar is bijvoorbeeld veel voordeliger bij Hostinger.

Ga voor support

3. Hoasted

Hoasted is een Nederlands bedrijf dat sinds 2008 bestaat. Hoasted staat bekend om zijn professionele en kwalitatief hoge Litespeed servers en razendsnelle support. 

Met LiteSpeed hosting vanaf €7,99 per maand is Hoasted zeker niet de goedkoopste optie. Toch krijg je daar veel voor terug. Ondanks dat Hoasted relatief duur is, is het alsnog indrukwekkend wat ze kunnen leveren voor zo’n klein maandelijks bedrag. 

In veel gevallen is het niet altijd verstandig om voor de goedkoopste optie te gaan. Bij Hoasted merk je al gauw waar je extra voor betaald. De support en professionaliteit van Hoasted zijn uitmuntend. 

Beste Litespeed Hosting

Waarop moet je letten?

Snelheid

De snelheid van je website is de hoofdreden om te kiezen voor de beste Litespeed hosting provider. Doe vooraf goed onderzoek.

Support

Ook bij LiteSpeed hosting heb je goede ondersteuning nodig. Kijk welke hostingpartij het beste aansluit bij jouw wensen.

Prijs

LiteSpeed hosting is door de regel wat duurder dan gewone hosting. Toch kost het slechts maximaal enkele euro per maand. 

Middel 18

Checklist

Bij alle LiteSpeed hosting krijg je:

Verhuisdienst inbegrepen

Laat je website verhuizen

Bij alle beste LiteSpeed hosting providers hierboven heb je recht op het gratis verhuizen van je website. Dat betekent dat als je op dit moment je website bij een andere hosting hebt staan, alle partijen gratis de website voor je overzetten naar je nieuwe LiteSpeed hosting.

Het verhuizen van een website kan doorgaans best complex zijn, dus dat is mooi meegenomen!

Middel 31
Middel 36

Kies voor snelheid

Wanneer is Litespeed hosting een goede keuze?

Als je me vraagt wat de beste LiteSpeed hosting is voor jouw website, dan kies ik voor Cloud86. Het enige nadeel? Cloud86 doet soms net iets langer over een reactie van bijvoorbeeld Hoasted, die bijvoorbeeld ook in het weekend bereikbaar is. Maar dat is ook niet zo gek. Bij Hoasted reageren ze vaak al binnen één uur. 

Alle LiteSpeed hosting providers die ik hierboven heb genoemd, bieden nagenoeg dezelfde snelle LiteSpeed servers. Qua performance zul je dus weinig verschil merken tussen Cloud86, Hostinger en Hoasted. 

Bij het kiezen van je hostingpakket, is het wel belangrijk om rekening te houden met de toekomst. Kan het hostingpakket dat je nu kiest, met je meegroeien als je bedrijf dat ook doet? Is het gemakkelijk om de webruimte uit te breiden? 

Kies dus voor een hostingprovider die ten alle tijde met je mee kan groeien en waarbij je snel kunt upgraden naar een hostingpakket met meer performance. 

Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.