Kies voor de beste sitebuilder voor jouw website

“Klik zelf je eigen website in elkaar”

Middel 32

Ideaal voor starters

Bouw je eigen website met een sitebuilder

Met een eenvoudige sitebuilder kan je als beginnende ondernemer snel aan de slag. Een eigen website maken doe je al in enkele uren.

De investering is minimaal en je risico blijft laag. Zo kan je snel ideeën uittesten voor je nieuwe zaak en dezelfde dag nog online gaan met je bedrijf of persoonlijke website.

Snelle sitebuilder-vergelijker

De populairste sitebuilders tegenover elkaar

De beste keuze
Premium vanaf
€4,50/maand
Design:
4/5
Functionaliteiten:
5/5
Gebruiksvriendelijkheid:
4/5
Premium vanaf
€9/maand
Design
5/5
Functionaliteiten:
3.5/5
Gebruiksvriendelijkheid:
3.5/5
Vanaf
€3,08/maand
€4,99/maand
Design:
3.5/5
Functionaliteiten:
4/5
Gebruiksvriendelijkheid
4/5

Meest aantal gebruikers wereldwijd

1. Wix

In aantal gebruikers komt niemand in de buurt van de 110 miljoen van Wix. Wereldwijd is Wix de meest bekende sitebuilder. In hun reclamecampagnes duiken dan ook steeds de grootste internationale sterren op en als grote sponsor van Manchester City staat Wix steeds in de spotlight.

Is dat dan de reden dat wij deze sitebuilder naar voor schuiven als de beste keuze? Neen, zeker niet. Wix is gewoon de meest flexibele, allround sitebuilder op de markt.
De vrijheid dat Wix de gebruiker geeft, is ongezien. Ook wat betreft de brede keuze in templates en functionaliteiten, staat het op kop.

Het grootste nadeel van deze flexibiliteit? Het kan allemaal wat overweldigend zijn in de interface. Geef jezelf wat tijd om te wennen.

Wanneer design belangrijk is

2. Squarespace

Squarespace is één van de beste, meest innovatieve sitebuilders van het moment. Als het aankomt op kwaliteit van templates en design, dan heeft Squarespace weinig concurrentie. De designs zijn clean, modern en met voldoende ademruimte voor de gebruikte elementen. Dit maakt deze sitebuilder vooral geschikt voor fotografen, advocaten, kledingzaken, … en elke andere business die zich profileert vanuit een ‘less is more’-visie.

Ook de functionaliteiten die voorzien zijn, zijn op het lijf geschreven van deze type bedrijven. De fotogalerijen hebben een sterke gebruiksvriendelijkheid voor jouw bezoekers. Zelf als je een eenvoudige e-commerce oplossing wil gaan integreren, is Squarespace hier perfect voor geschikt. Enkel Shopify is een beter alternatief wat dat betreft.

Volledig vernieuwd

3. Combell sitebuilder

Met een volledig vernieuwde sitebuilder trekt Combell zijn gekende kwaliteit door naar het drag-and-drop website bouwen. In tegenstelling tot de andere website builders, die internationaal gebruikt worden, kent Combell de Belgische en Nederlandse markt als geen ander. Die kennis wordt zichtbaar benut in de aangeboden thema’s voor o.a. restaurants, dokters en loodgieters.

Met mogelijkheden zoals meertaligheid, een blog, contactformulieren, personalisatie, … biedt het alles dat een (kleine) zelfstandige nodig heeft voor een professionele website.

Het belangrijkste voordeel? De 24/7 support van Combell is beschikbaar voor al hun klanten, ook de gebruikers van de sitebuilder. Hun medewerkers zijn beschikbaar voor al jouw vragen. Zit je ergens mee vast? Even bellen en je hebt meteen je antwoord!

Combell Logo Website hosting bedrijf

Pros en cons

De voor- en nadelen van sitebuilders op een rij

Snel starten

Een eigen website maken voor je businessidee in een paar uur tijd.

Geen technische zorgen

Programmeerkennis is helemaal niet nodig. Er komt geen code aan te pas.

Goedkoop

Veel sitebuilders bieden een goedkoop pakket voor starters.

Weinig flexibiliteit

Je bent beperkt tot de functies die de sitebuilder aanbiedt. Meertaligheid of een website die is geoptimaliseerd voor Google? Daar beslis je niet zelf over.

Afhankelijk van 1 bedrijf

Gaat de prijs van je sitebuilder plots omhoog? Of wordt een bepaalde functie plots afgeschaft? Dan heb je geen inspraak.

Moeilijk uitbreidbaar

Wil je later uitbreiden met meer pagina’s, of samenwerken met andere marketingtools? Dan moet je in de buidel tasten of overschakelen naar een volwaardig CMS.

Gratis vs Premium

Volstaat de gratis versie?

De meeste sitebuilders bieden een laagdrempelige, gratis versie aan. Om te testen is dit ideaal. Het geeft je de mogelijkheid om te vergelijken zonder je creditcard te moeten bovenhalen.

Op lange termijn met deze gratis versie verder doen, raad ik af. Een minimum dat je website nodig heeft om professioneel over te komen, is een eigen domeinnaam. Zo’n mijnbedrijfsnaam.wixsites.com domeinnaam schrikt potentiële klanten echt wel af.

Ben je overtuigd van een specifieke sitebuilder? Kies dan zo snel mogelijk voor een premium abonnement. Deze zijn nog steeds goedkoop tegenover de return die je eruit haalt.

Middel 32
Middel 9

Snelle check

Is een sitebuilder iets voor jou?

Uitgelegd

Wat is webshop software?

Webwinkel software is een online hulpmiddel waarmee je eenvoudig zelf een professionele website kunt maken. Er is geen programmeerkennis voor nodig. Het doel van webwinkel software is om je snel en gemakkelijk online te laten gaan met je bedrijf, zonder ingewikkelde procedures.

Webshop software aanbieders hebben webgebaseerde programma’s: je stelt je eigen website samen vanuit je eigen browser (zoals Chrome of Firefox).

Middel 32
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.