Over Webadvisor

Over Webadvisor

Van wie krijg je advies?

Ik ben Jannet van Dijk.

In het dagelijks leven ben ik een webadviseur.

Dat zegt natuurlijk nog niet veel. Ik geef advies. Over websites, webhosting, dropshipping, e-commerce, … eigenlijk zowat alles dat ik de laatste 10 jaar van kennis in mijn ‘rugzak’ heb gestoken.

Benieuwd naar de weg die ik heb afgelegd om een ‘lopende encyclopedie’ – niet mijn woorden maar die van mijn klanten – te worden? Lees dan verder.

Jannet Webadvisor

Mijn eigen webbureau

Nog tijdens mijn studie, ben ik gestart als ondernemer. Het leren op de schoolbanken ging niet snel genoeg, ik wou websites ontwikkelen, mezelf uitdagen. Daarom ben ik terwijl ik nog in de schoolbanken zat, gestart met E-magination, een toen nog klein webbureau gericht op de lokale zelfstandige ondernemer. 

Side projects

Terwijl het bouwen van webwinkels en websites voor ‘de bakker om de hoek’ al een hele stap vooruit was in mijn ontwikkelingsproces, was mijn honger nog niet volledig gestild. Dus besloot ik om enkele ‘side projects‘ te gaan bouwen. Websites waar ik mezelf verder kon in gaan uitdagen. Nieuwe technologieën uittesten, meer bezoekers aantrekken, verdienmodellen zoeken, en dat allemaal terwijl ik nog steeds naar school ging.

Dit waren stuk voor stuk allemaal projecten waar ik mijn ei in kwijt kon. Het ene project haalde vlot duizenden bezoekers per maand, met het andere verdiende ik weer aan affiliate inkomsten. Ik deed er telkens nieuwe kennis mee op. Ook technisch. Waar de ene website volledig in HTML, CSS en PHP werd ontwikkeld, leerde ik bij de andere werken met het WordPress CMS, Opencart CMS en werd SEO belangrijk.

Freelance opdrachten

Toen mijn diploma binnen was, kwam er meer tijd vrij om websites te bouwen. En kwamen er meer kansen om als freelancer opdrachten uit te voeren voor andere bureaus.

Na enkele korte opdrachten, merkte ik dat de vraag naar voordelige webwinkels enorm toenam. Ik heb daarom theshopbuilders.com gelanceerd. Een platform waar de kleine en middelgrote webwinkelier gemakkelijk en snel zijn of haar webwinkel kon openen. 

In 2022 groeide dit bedrijf uit tot 11 werknemers en meer dan 1250 gebruikers. 

Met al die klanten werd ook de vraag naar SEO en SEA groter. Zo groeide ik niet alleen als developer,  maar leerde ik dagelijks de nieuwste SEO en SEA technieken bij. 

De evolutie van TheShopbuilders

In combinatie met het bouwen van ‘side projects’ en de freelance opdrachten, bleef ik toch door ontwikkelen aan TheShopbuilders. Met als resultaat dat ik uiteindelijk meer dan 1250 klanten heb kunnen helpen bij het starten van een webwinkel. En dat beperkte zich niet enkel tot het bouwen van hun website. Ook volgende aspecten kwamen aan bod:

 • SEO
 • SEA
 • Marketing
 • Conversie optimalisatie
 • Design
 • Beveiliging
 • User experience
 • Snelheid optimalisatie
 • E-commerce
 • Webhosting
 • E-mailhosting

Steeds daagde ik mezelf uit om nog betere resultaten te halen, nog efficiënter te werken, nog betere tools te gebruiken.

Dat is ervaring en kennis dat ik vandaag de dag graag deel. Zodat jij er wat aan hebt. Gegarandeerd.

Soms loopt het uit de hand

Misschien voor velen geen verrassing maar soms kan je ook de lat té hoog leggen. Té veel druk op je schouders leggen.

Eind 2021 ben ik tegen de spreekwoordelijke muur gelopen. Teveel energie verbruikt. Een burn-out.
Daardoor heb ik besloten om te stoppen met TheShopbuilders. Gedaan met het bedienen van 10-tallen klanten tegelijk. Tijd om een stap terug te zetten en te focussen op wat ik écht graag doe.

De start van Webadvisor

Van je hobby je werk maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. 

Wanneer ik mensen doorverwijs naar bepaalde tools, partners, ontvang ik hier af en toe een kleine commissie op. Net genoeg om dit te kunnen blijven doen. Ideaal, toch?

Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.