Mike Van Hemelrijck leunend

Over Webadvisor

Van wie krijg je advies?

Mike Van Hemelrijck is de naam. Nice to meet you!

Ik ben een webadviseur.

Dat zegt natuurlijk nog niet veel. Ik geef advies. Over websites, webhosting, dropshipping, e-commerce, … eigenlijk zowat alles dat ik de laatste 10 jaar van kennis in mijn ‘rugzak’ heb gestoken.

Benieuwd naar de weg die ik heb afgelegd om een ‘lopende encyclopedie’ – niet mijn woorden maar die van collega’s – te worden? Keep reading…

Foto van Mike Van Hemelrijck

Mijn eigen webbureau

Ik heb een bachelor Interactieve Multimedia Design behaald. Nog tijdens deze studies, in 2013, ben ik gestart als student ondernemer. Het leren op de schoolbanken ging niet snel genoeg, ik wou websites ontwikkelen, mezelf uitdagen. Daarom ben ik gestart met VHDesign, een klein webbureau gericht op de lokale zelfstandige.

Side projects

Terwijl het bouwen van websites voor ‘de bakker achter de hoek’ al een hele stap vooruit was in mijn ontwikkelingsproces, was mijn honger nog niet volledig gestild. Dus besloot ik om enkele ‘side projects‘ te gaan bouwen. Websites waar ik mezelf verder kon in gaan uitdagen. Nieuwe technologieën uittesten, meer bezoekers aantrekken, verdienmodellen zoeken, … en dat allemaal terwijl ik nog steeds naar school ging.

Hieronder enkele projecten die ik doorheen de jaren heb gebouwd:

 • taxis.vlaanderen (verkocht)
 • activiteitenindebuurt.be (verkocht)
 • lunartemplates.com (verkocht, ondertussen offline)
 • autoverkopen.vlaanderen (ondertussen offline)
 • factuurexpert.be (verkocht)
 • dogsy.be (verkocht)
 • domainbutler.be

Stuk voor stuk projecten waar ik mijn ei in kwijt kon. Het ene project haalde vlot 50.000 bezoekers per maand, met het andere verdiende ik €500 per maand aan affiliate inkomsten. Ik deed er telkens nieuwe kennis mee op. Ook technisch. Waar de ene website volledig in HTML, CSS en PHP werd ontwikkeld, leerde ik bij de andere werken met het WordPress CMS, Shopify en werd SEO belangrijk.

Freelance opdrachten

Van zodra dat diploma binnen was, kwam er meer tijd vrij om websites te bouwen. En kwamen er meer opportuniteiten om als freelancer opdrachten uit te voeren voor andere bureaus.

Voor een bureau in Mechelen maakte ik ontwerpen en templates voor Joomla websites. Voor een agency in Putte dan weer logo’s, huisstijlen en offline reclame.

Na enkele korte opdrachten, werd ik opgevist door Steven Pepermans, co-founder van Dropsolid, een startup dat zich 100% toelegt op Drupal CMS. En daarvoor werk ik nog steeds. Ondertussen bijna 8 jaar. Momenteel 3 dagen per week.

Dropsolid is niet meer die startup met 5 mensen. In 2020 is Dropsolid een vaste waarde wat Drupal betreft, in heel Europa. En die 5 mensen zijn er ondertussen meer dan 70.

Zelf groeide ik er van grafisch ontwerper naar Art director, Teamlead, Product manager en vandaag Catalogue manager. Steeds betrokken bij projecten van €100.000 en meer.

Mike bij Dropsolid

De evolutie van VHDesign

In combinatie met het halen van een bachelor, het bouwen van ‘side projects’ en de freelance opdrachten… steeds bleef ik met het webbureau VHDesign websites maken. Meer dan 150 klanten heb ik zo geholpen. En dat beperkte zich niet enkel tot het bouwen van hun website. Ook volgende aspecten kwamen aan bod:

 • Bepalen van een digitale strategie
 • SEO
 • Marketing
 • Conversie optimalisatie
 • Design
 • Beveilging
 • User experience
 • Snelheid optimalisatie
 • E-commerce
 • Webhosting
 • E-mailhosting

Steeds daagde ik mezelf uit om nog betere resultaten te halen, nog efficiënter te werken, nog betere tools te gebruiken, …

Dat is ervaring en kennis dat ik vandaag de dag graag deel. Daar ben jij iets mee. Gegarandeerd.

Trop is te veel

Misschien voor velen geen verrassing maar soms kan je ook de lat té hoog leggen. Té veel druk op je schouders leggen.

Eind 2019 ben ik tegen de spreekwoordelijke muur gelopen. Teveel energie verbruikt. Een burn-out.
Toen heb ik beslist om te stoppen met VHDesign. Gedaan met het bedienen van 10-tallen klanten tegelijk. Tijd om een stap terug te zetten en te focussen op wat ik graag doe.

De start van Webadvisor

Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Dankzij de combinatie met mijn job bij Dropsolid, is dat mogelijk.

Wanneer ik mensen doorverwijs naar bepaalde tools, partners, … ontvang ik hier af en toe een kleine commissie op. Net genoeg om dit te kunnen blijven doen. Ideaal, toch?

Webadviseur Mike Van Hemelrijck
Auteur: Mike Van Hemelrijck
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.