Mike Van Hemelrijck leunend

Laat een gratis starter website maken door Webadvisor

"Jouw unieke adres op het internet."

Met Webadvisor hebben we ondertussen al meer dan 200 zelfstandigen en kleine KMO’s geholpen bij het zoeken naar een geschikte webpartner. In de meeste gevallen zijn er concrete plannen om een nieuwe website te laten maken en is er een mooi budget beschikbaar om dit te realiseren.

Spijtig genoeg heeft niet iedereen €2000 of meer ter beschikking om een professionele website op maat te laten maken. Ik denk dan vooral aan startende zelfstandige of kleine eenmanszaken die hun budget beter aan andere zaken spenderen. Voor deze mensen, die toch ook nood hebben aan een online aanwezigheid, maken wij regelmatig een gratis website.

Enkele voorbeelden van onze gratis website

Onze gratis starter website is voorzien om multi-inzetbaar te zijn. Ze kan toegepast worden voor allerhande beroepen zoals kinderopvang, financieel advies, kledingwinkel, hondenuitlaatdienst, … en zoveel meer. We zijn ervan overtuigd dat ze ook past voor jouw zelfstandige activiteit.

Voorbeelden van de gratis website

Een gratis starter website in WordPress

Tot enkele jaren geleden was het bijna onmogelijk om een gratis website te laken maken. Toch zeker wanneer het gaat om een kwalitatieve website, gemaakt door een professionele websitebouwer. Dankzij een CMS zoals WordPress in combinatie met een pagebuilder, is dit de dag van vandaag wél mogelijk.

Bij Webadvisor hebben we hiermee een systeem opgezet dat ons toelaat in enkele uren een professionele website op te zetten en te gaan personaliseren specifiek voor jouw bedrijf. En wat dan met die 4 à 5 uur werk die wij hieraan hebben? Die geven we je graag cadeau!

Waarom WordPress jouw beste keuze is

WordPress is een CMS, wat staat voor Content Management System. Dit systeem laat websitebouwers toe om efficiënt een website te maken dat eenvoudig kan uitgebreid worden. Voor website eigenaars is het een zeer gebruiksvriendelijk systeem waarmee je eenvoudig zelf pagina’s opvult met eigen teksten en foto’s.

Daarnaast is WordPress een ‘open source’ systeem. Open source houdt in dat iedereen hier gebruik van mag maken, zonder kosten. De website die je hiermee laat bouwen, is dan ook volledig jouw eigendom. Je zit aan niets of niemand vast. De website is van jou.

WordPress is trouwens wereldwijd het meest gebruikte systeem om websites mee te bouwen. 35% van alle websites is hiermee gebouwd. Ongeëvenaard dus.

Betaal je echt niets voor een starter website?

Zoals eerder gezegd – en we houden ons hier aan – is de tijd die we hierin steken voor jou volledig gratis. Dan spreken we specifiek over de tijd die nodig is om deze website voor jou te maken. 

Waar je wel rekening moet mee houden, is dat zo’n website bereikbaar moet zijn. Er dient een domeinnaam (bv. webadvisor.be) te zijn waar de mensen naartoe surfen om op jouw website terecht te komen. Zonder een domeinnaam en bijhorende webhosting bestaat jouw gratis website uit een reeks bestanden waar je niets mee bent.

Voor een domeinnaam en kwalitatieve webhosting ga je wat budget moeten voorzien. Dat gebeurt bij een hostingprovider en niet bij ons. Reken hiervoor op een kleine €8 per maand. Hoe en waar je dit doet, leggen we je nog uit.

Een extra voordeel: bij je domeinnaam krijg je gratis een professioneel e-mailadres (bv. info@webadvisor.be). Mooi meegenomen!

Wat moet je doen voor je gratis website?

Denk alvast na over je domeinnaam

Kies een domeinnaam dat makkelijk te onthouden is, uniek is en de juiste extensie heeft. Voor België kies je best een .be en voor Nederland een .nl extensie.

Doe research naar concullega's en schrijf neer welke pagina's je nodig hebt

Een startpagina en contactpagina hebben de meeste wel nodig. Maar welke pagina’s nog? Bied je ‘Producten’ aan of zijn het ‘Diensten’? Is een ‘Over ons’ pagina nuttig of is het eerder een ‘Over mij’ pagina? Zijn er ‘Vacatures’ die op de website moeten komen, een ‘Fotogalerij’ of misschien ‘Veelgestelde vragen’? Start alvast met deze denkoefening.

Koop webhosting aan met bijhorende domeinnaam

Kwalitatieve webhosting zorgt voor een snelle en veilige website. Daarom hebben wij ervoor gekozen om enkel en alleen websites te plaatsen op webhosting van Cloud86. Koop nu webhosting bij Cloud86. Kies voor een ‘Start’ of ‘Medium’ pakket.

Hou de (bron)bestanden van je logo bij de hand

Elk bedrijf of zelfstandige heeft een logo nodig om herkenbaar te zijn naar de buitenwereld. Dit logo heeft een uitstraling en kleuren die we graag doortrekken in de website.

Vul onderstaand formulier zo goed mogelijk in

Hoe meer informatie we van je bedrijf krijgen, hoe beter je nieuwe website je klanten gaat aanspreken. Neem dus even je tijd om onderstaand formulier in te vullen.

Belangrijk: wij plaatsen je gratis website voorlopig enkel op webhosting van Cloud86. Dit doen we om problemen met de veiligheid en performantie van je website te voorkomen.

Disclaimer: als wij mensen doorverwijzen naar externe producten of diensten bestaat de mogelijkheid dat wij hierop een kleine commissie ontvangen.
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.