Kies voor de beste website hosting in België en Nederland

"Geef je website een betrouwbare, veilige thuis"

Middel 9

Jouw plek op het web

Website hosting getest en goedgekeurd (2024)

Heb je een eigen website, dan moet je die ergens vanop een fysieke locatie beschikbaar maken voor je bezoekers. Dat heet website hosting. Er zijn een heleboel gespecialiseerde bedrijven of hosting providers met magazijnen vol servers, die soms tot wel tienduizenden websites hosten.

Welke van die bedrijven kies je dan best uit om jouw website bij te gaan hosten? Ik deel graag met jou mijn ervaring en advies.

Uit de vergelijking

De beste webhosting

Vanaf
€1/maand
€2/maand
Support:
5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.5/5
Vanaf
€1,95/maand
Support:
4.5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.5/5
De beste keuze
Vanaf
€5,99/maand
€14,95/maand
Support:
4/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.3/5
Vanaf
€16,64/maand
€25,01/maand
Support:
3.5/5
Snelheid:
4/5
Prijs:
3/5

Snel & betaalbaar

1. Junda

Junda.nl is een nieuwe speler op de Nederlandse hostingmarkt en heeft zichzelf al snel gevestigd met hun bliksemsnelle LiteSpeed-servers en toegewijde klantenservice. Met een van de beste uptime-scores in de branche en een klantenservice die zeven dagen per week bereikbaar is via live chat, is het geen wonder dat ze worden gezien als een van de snelste WordPress hostingproviders in Nederland.

Gefundeerd door een team van technische experts, streeft Junda ernaar om toonaangevend te zijn door kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hun aanbod omvat niet alleen WordPress hosting maar ook geavanceerde beveiliging en een uitgebreide selectie van domeinextensies, allemaal tegen concurrerende prijzen.

Snelste hostingprovider

2. Cloud86

Cloud86 is pas actief sinds 2019. Toch hebben hun in-house ervaring en expertise ervoor gezorgd dat ze in 2020 én 2022 verkozen werden tot snelste hostingprovider.

Op beoordelingswebsites wordt hun support steeds bewierookt door een overgewicht aan tevreden klanten. Daarnaast valt het op dat hun beheersysteem zeer toegankelijk is. Ook voor de beginner. Lukt het toch niet? Dan staan ze klaar om te helpen.

Cloud86 heeft een zeer degelijk en betaalbaar product dat extra uit de verf komt door de typerende Nederlandse klantvriendelijkheid.

#1 website hosting in de Benelux

3. Combell

In eigen land steekt Combell er ver bovenuit wat webhosting betreft. Ze hebben zich sinds 1999 gestaag opgewerkt tot marktleider voor website hosting in België en bij uitbreiding de volledige Benelux. Combell is populair bij zelfstandigen en kmo’s vanwege z’n complete dienstverlening en uitgebreide technische ondersteuning.

Combell investeert voortdurend in infrastructuur, beveiliging en in hun zéér gebruiksvriendelijk controlepaneel. In tegenstelling tot de concurrentie kan ook een leek vlot met dit controlepaneel aan de slag om zijn/haar website hosting te beheren.

Aangeraden door WordPress.org

4. Bluehost (WP PRO)

Bluehost is een internationale speler die zich vanaf het begin heeft toegelegd op WordPress hosting. Met meer dan 2 miljoen websites gehoste op hun servers, zijn er weinigen die beter doen.

Hun WordPress-centric manier van werken heeft ervoor gezorgd dat zij door WordPress.org zelf worden aangeraden als dé hosting partner voor jouw WordPress website.

Meer dan 750 WordPress en webhosting experts staan 24/7 ter beschikking om ondersteuning te bieden. Dat de communicatie in het Engels moet gebeuren, is een klein minpunt.

Waarop moet je letten?

Kwaliteit van webhosting

Support

Ondersteuning voor wanneer het misloopt zorgt voor gemoedsrust. Goede website hosting heeft een goede support.

Snelheid

Een snelle website betekent aangenaam surfen voor je bezoekers, het zorgt voor een betere indruk van je onderneming en is goed voor Google.

Uptime

De beschikbaarheid van je website heet in vakjargon uptime. Voor je huidige en potentiële klanten ben je maar beter altijd bereikbaar.

Middel 18

De voordelen

Goede website hosting geeft je:

Gemoedsrust voor je website

Website hosting is meer dan een thuis voor je website

Op het eerste gezicht lijkt webhosting één van de vele randinvesteringen voor je website. Een domeinnaam en een toegankelijke plek om je website neer te poten, dat kan toch niet veel kosten? Tot op zekere hoogte is dat inderdaad zo. Je website zal er heus niet slechter uitzien als die zich ergens op een schimmige server in Oekraïne bevindt. Op zoek naar de goedkoopste oplossing, dan maar? Wacht even!

Website hosting is en blijft een randdienst, maar wel een erg belangrijke. Webhosting draait namelijk om meer dan een plek om je website neer te poten. Zo beïnvloedt het sterk de surfervaring van je bezoekers, draagt het bij aan je vindbaarheid in Google én zorgt het voor gemoedsrust, wetende dat je website altijd online staat.

Middel 17

Aangepast aan elke situatie

De verschillende soorten

Shared webhosting

Bij shared hosting staan meerdere websites op één enkele webserver. Dit is de goedkoopste en meest populaire keuze voor websites met een gemiddeld aantal bezoekers.

Dedicated webhosting

Indien je veel websitebezoekers hebt en performantie belangrijk is, kies je best voor dedicated webhosting. Hierbij heb je een volledige webserver voor jezelf met maximale controle.

Managed webhosting

Bij managed hosting wordt het beheer en het onderhoud overgelaten aan de hostingprovider. Voor alles wat betreft configuratie, beveiliging en optimalisatie mag je op twee oren slapen.

Uitgelegd

Wat betekenen de technische termen van hostingproviders?

Dataverkeer

Als iemand naar jouw webadres surft, genereert je website data die verzonden worden tussen de hostingserver en je websitebezoeker. Dat is net hetzelfde principe als het dataverbruik van je smartphone of je internet thuis.

Capaciteit van de harddisk

Dat is de ruimte die je website op de hostingserver in beslag neemt. Een kleine bedrijfswebsite met weinig foto’s vraagt minder plek dan een uitgewerkte webwinkel met video’s.

One-click CMS installatie

De kans is groot dat je website wordt opgebouwd d.m.v. een contentmanagementsysteem. Deze zijn makkelijk in gebruik maar vragen wel wat technische kennis om te installeren. Dankzij de One-click CMS installatie functionaliteit, doe je dit in… één klik dus.

Belgische IP adressen

Wanneer iemand je website bezoekt, doen ze dit via jouw domeinnaam. Deze domeinnaam linkt door naar het unieke IP adres van je website hosting. Een Belgisch IP adres geeft aan dat de webserver waarop jouw website staat zich in België bevindt. Dit is belangrijk voor de snelheid van je website en de vindbaarheid in Google.

Uptime

Uptime is de periode waarin de webserver – waar je website op gehost staat – naar behoren functioneert en je website dus bereikbaar is. Het is belangrijk om een website hosting te kiezen waarbij de uptime garantie zo hoog mogelijk is.

SSD schijven

Webservers zijn gevuld met harde schijven. Vergeleken met de klassieke harde schijven, zijn SSD schijven veel sneller. Je website zal daarom sneller laden en sneller toegankelijk zijn voor je bezoekers wanneer je hostingprovider SSD schijven gebruikt.

SLA

Dat staat voor Service Level Agreement, ofwel de kwaliteitsbeloftes van je onderhoudscontract. In dit document staat vermeld welke responstijd bij problemen je kunt verwachten en welk percentage uptime (de toegankelijkheid van je website) er wordt gegarandeerd.

Back-upfrequentie

Computers kunnen crashen en alle harde schijven gaan ooit kapot. Dat is precies waarom goede hostingproviders een slim back-upbeleid hanteren. Hoe belangrijker je website, hoe meer baat je hebt bij regelmatige back-ups van je website.

Middel 19

Time Traffic = money

Waarom is uptime en snelheid zo belangrijk?

Beide factoren beïnvloeden sterk het verkeer op jouw website. Als jouw website down is, komen er geen bezoekers op terecht, dat is logisch. Een trage website zorgt er dan weer voor dat veel bezoekers afhaken nog voor de website volledig is geladen. Volgens onderzoek wordt er maximaal 3 seconden gewacht. Is je website dan nog niet geladen, heb je je kans verkeken.

Die afhakende bezoekers zorgen bijkomend voor een verhoogde bounce rate wat op zijn beurt jouw ranking in Google nadelig beïnvloedt.

Redenen genoeg dus om te kiezen voor website hosting met een zo hoog mogelijke uptime, servers in België (of Nederland) en snelle SSD schijven.

Website hosting voor jouw CMS

Wat is WordPress hosting?

Webservers die specifiek geconfigureerd en geoptimaliseerd zijn voor WordPress websites, hebben heel wat voordelen. Zo zal jouw WordPress website op zo’n server een stuk sneller laden tegenover op een klassieke website hosting.

Naast sneller zal jouw website ook veiliger zijn. Een team van WordPress experts volgt de laatste ontwikkelingen op en kan meteen ingrijpen wanneer er zich security issues voordoen. Aangezien alle websites op die webserver gemaakt zijn met WordPress, kan er meteen ingegrepen worden op serverniveau. Daar heeft jouw website dan automatisch baat bij.

Enkele van de beste webhosting bedrijven met WordPress hosting:

Middel 17
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.