De beste WordPress hosting vergeleken en getest

"Een omgeving speciaal ingericht voor WordPress"

Middel 9

Managed WordPress

Managed WordPress hosting getest en goedgekeurd (2024)

Ga je zelf aan de slag met WordPress voor het bouwen van je eigen website? Onderschat dan zeker de keuze van WordPress hosting niet.

Met Managed WordPress hosting kan je rekenen op de expertise van WordPress experts. Zij zorgen voor de updates en beveiliging van jouw website maar zijn ook beschikbaar voor de vragen die je hebt tijdens de ontwikkeling.

Welke Managed WordPress hosting moet je dan kiezen? Ik heb heel wat hosting providers vergeleken specifiek voor WordPress. De beste vind je hieronder.

Uit de vergelijking

De beste WordPress hosting

Vanaf
€1/maand
€2/maand
Support:
5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.5/5
Vanaf
€7,98/maand
€15,95/maand
Support:
4.5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
5/5
De beste keuze
Vanaf
€7,48/maand
€14,95/maand
Support:
4.5/5
Snelheid:
4.5/5
Prijs:
3.5/5
Vanaf
€17,54/maand
€26,37/maand
Support:
4/5
Snelheid:
4.5/5
Prijs:
3.5/5

Snel & betaalbaar

1. Junda

Junda.nl is een nieuwe speler op de Nederlandse hostingmarkt en heeft zichzelf al snel gevestigd met hun bliksemsnelle LiteSpeed-servers en toegewijde klantenservice. Met een van de beste uptime-scores in de branche en een klantenservice die zeven dagen per week bereikbaar is via live chat, is het geen wonder dat ze worden gezien als een van de snelste WordPress hostingproviders in Nederland.

Gefundeerd door een team van technische experts, streeft Junda ernaar om toonaangevend te zijn door kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hun aanbod omvat niet alleen WordPress hosting maar ook geavanceerde beveiliging en een uitgebreide selectie van domeinextensies, allemaal tegen concurrerende prijzen.

Snelste hostingprovider

2. Cloud86

Cloud86 is pas actief sinds 2019. Toch hebben hun in-house ervaring en expertise ervoor gezorgd dat ze in 2020 verkozen werden tot snelste hostingprovider.

Op beoordelingswebsites wordt hun support steeds bewierookt door een overgewicht aan tevreden klanten. Daarnaast valt het op dat hun beheersysteem zeer toegankelijk is. Ook voor de beginner. Lukt het toch niet? Dan staan ze klaar om te helpen.

Cloud86 heeft een zeer degelijk en betaalbaar product dat extra uit de verf komt door de typerende Nederlandse klantvriendelijkheid.

#1 website hosting in de Benelux

3. Combell

In eigen land steekt Combell er ver bovenuit wat webhosting betreft. Ze hebben zich sinds 1999 gestaag opgewerkt tot marktleider voor website hosting in België en bij uitbreiding de volledige Benelux. Combell is populair bij zelfstandigen en kmo’s vanwege z’n complete dienstverlening en uitgebreide technische ondersteuning.

Combell investeert voortdurend in infrastructuur, beveiliging en in hun zéér gebruiksvriendelijk controlepaneel. In tegenstelling tot de concurrentie kan ook een leek vlot met dit controlepaneel aan de slag om zijn/haar website hosting te beheren.

Aangeraden door WordPress.org

4. Bluehost (WP PRO)

Bluehost is een internationale speler die zich vanaf het begin heeft toegelegd op WordPress hosting. Met meer dan 2 miljoen websites gehoste op hun servers, zijn er weinigen die beter doen.

Hun WordPress-centric manier van werken heeft ervoor gezorgd dat zij door WordPress.org zelf worden aangeraden als dé hosting partner voor jouw WordPress website.

Meer dan 750 WordPress en webhosting experts staan 24/7 ter beschikking om ondersteuning te bieden. Dat de communicatie in het Engels moet gebeuren, is een klein minpunt.

Waarop moet je letten?

Kwaliteit van Managed hosting

WordPress Support

Ondersteuning voor wanneer het misloopt zorgt voor gemoedsrust. Goede Managed WordPress hosting heeft WordPress experts op stand-by.

Snelheid

Een snelle website betekent aangenaam surfen voor je bezoekers en is goed voor Google. Specifieke caching voor WordPress maakt je website een stuk sneller!

Updates

Een WordPress website moet up-to-date zijn om de veiligheid te kunnen garanderen. Dankzij Managed WordPress hosting wordt dit uit je handen genomen.

Website hosting voor jouw CMS

Wat is WordPress hosting?

Webservers die specifiek geconfigureerd en geoptimaliseerd zijn voor WordPress websites, hebben heel wat voordelen. Zo zal jouw WordPress website op zo’n server een stuk sneller laden tegenover op een klassieke website hosting.

Naast sneller zal jouw website ook veiliger zijn. Een team van WordPress experts volgt de laatste ontwikkelingen op en kan meteen ingrijpen wanneer er zich bijvoorbeeld security issues voordoen of wanneer je WordPress website gehackt is. Aangezien alle websites op die webserver gemaakt zijn met WordPress, kan er meteen ingegrepen worden op serverniveau. Daar heeft jouw website dan automatisch baat bij.

Enkele van de beste webhosting bedrijven met WordPress hosting:

Middel 17
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.