De top 3 beste e-mail providers voor België en Nederland

"Altijd online, waar je ook bent."

Middel 9

Vertrouw op je inbox

Wij hebben de beste e-mail providers voor je uitgetest.

Heb jij een eigen bedrijf en ben je op zoek naar een goede mail hosting voor je eigen professionele e-mailadres? Ik heb een overzicht voor je gemaakt van de beste e-mail providers van België en Nederland.

Een zakelijke mailbox (zoals bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl) wordt ook wel e-mail hosting genoemd. Met e-mail hosting kun je zelf je eigen professionele zakelijke mailbox aanmaken en beheren.

Er zijn een hoop aanbieders die gespecialiseerd zijn in het leveren van e-mail hosting. Om het je makkelijker te maken heb ik een top 3 gemaakt van de beste e-mail providers voor België en Nederland.

Als beste getest

De beste e-mail hosting

Beste e-mail hosting
Vanaf
€3,99/maand
Support:
5/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.3/5
Vanaf
€1,95/maand
€3,25/maand
Support:
4/5
Snelheid:
5/5
Prijs:
4.5/5

De onbetwiste koploper van België

1. Combell

Wanneer het op e-mail hosting aankomt, steekt Combell er met kop en schouders bovenuit. Sinds 1999 heeft Combell gestaag gewerkt aan het veroveren van de markt voor onder andere e-mail hosting in België. Wat Combell onderscheidt en populair maakt, is niet alleen de uitgebreide technische ondersteuning, maar ook de complete dienstverlening die ze aanbieden.

Met de gebruiksvriendelijke online webmail-omgeving van Combell kan zelfs een leek moeiteloos zijn of haar mailboxen kan beheren.

De focus op kwaliteit en klanttevredenheid is als klant van Combell duidelijk merkbaar. In plaats van alleen te reageren op problemen, nemen ze ook preventieve maatregelen om ervoor te zorgen dat je e-maildiensten altijd soepel blijven werken. 

Snelste hostingprovider

2. Cloud86

Ondanks dat Cloud86 pas sinds 2019 actief is, heeft hun interne ervaring en expertise geleid tot erkenning als de snelste e-mail hostingprovider in zowel 2020 als 2022.

Op beoordelingswebsites wordt de support van Cloud86 keer op keer geprezen door een overvloed aan tevreden klanten. Wat vooral opvalt, is de uiterst toegankelijke aard van hun beheersysteem, zelfs voor beginners. En als je toch hulp nodig hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want hun team staat klaar om je te assisteren.

Cloud86 biedt solide en betaalbare e-mail hosting dat nog beter tot zijn recht komt dankzij de typerende Nederlandse klantvriendelijkheid die ze aanbieden.

Aandachtspunten voor goede mail hosting

E-mail providers beoordeeld op:

Support

Een goede klantenservice is essentieel bij het kiezen van een goede mail hoster. Als je er niet uitkomt of offline bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden.

Gebruik

Een goede e-mail provider zorgt ervoor dat je gemakkelijk je mailboxen kunt beheren en direct kunt mailen via al je favoriete mailprogramma’s. Zowel op een desktop als een mobiele telefoon.

Uptime garantie

Wanneer je mail hosting offline is, kunnen klanten je niet mailen en mis je mogelijk belangrijke mail.Het is dus van belang dat de mail provider een hoge uptime garantie biedt. 

Middel 18

Mail hosting: dit kun je er mee

Met goede mail hosting heb je:

Je e-mail veilig opgeslagen

Een goede e-mail provider besteed aandacht aan veiligheid

Op het eerste gezicht lijkt e-mail hosting misschien een eenvoudige investering. Een plek om je e-mails te bekijken en te versturen, dat klinkt toch niet als een complexe en dure aangelegenheid? Maar pas op, want achter dat ogenschijnlijk simpele aspect schuilt een belangrijke factor: beveiliging.

Een goede e-mail provider begrijpt dat beveiliging van je mailbox van cruciaal belang is. Het draait niet alleen om het beschermen van je persoonlijke of zakelijke gegevens, maar ook om het waarborgen van de vertrouwelijkheid en integriteit van de informatie die je deelt via je e-mails. Bedenk je eens hoeveel gevoelige gegevens er dagelijks worden uitgewisseld, zoals inloggegevens, financiële informatie en persoonlijke communicatie. Het verlies of de inbreuk op dergelijke gegevens kan enorme gevolgen hebben.

Een betrouwbare e-mail provider zet veiligheidsmaatregelen op de eerste plaats. Dit omvat het implementeren van geavanceerde encryptieprotocollen om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt onderschept en gelezen door onbevoegden. Ook worden strenge firewall- en antimalware-maatregelen ingezet om schadelijke aanvallen te voorkomen en virussen buiten de deur te houden.

Middel 17

Uitgelegd

Technische termen van e-mail providers uitgelegd

Opslag

Elke e-mailprovider biedt een bepaalde hoeveelheid opslagruimte om ontvangen en verzonden e-mails te bewaren. De beschikbare opslagcapaciteit kan variëren tussen verschillende de e-mailproviders en abonnementstypen.

IMAP

IMAP is een protocol dat wordt gebruikt om e-mails te ontvangen en te beheren op de mailserver. Met IMAP blijven de e-mails op de server staan, waardoor je toegang hebt tot je mails vanaf meerdere apparaten tegelijk.

SMTP

SMTP staat voor “Simple Mail Transfer Protocol“. Het is een set regels die worden gebruikt om e-mails van de ene computer naar de andere te verzenden. Stel je SMTP voor als een soort digitale postbode die jouw e-mails vanaf jouw computer of e-mailprogramma naar de juiste bestemming bezorgt.

POP3

POP3 is een protocol dat wordt gebruikt om e-mails van de mailserver te downloaden naar het lokale apparaat van de gebruiker. In tegenstelling tot bij IMAP worden e-mails met POP bij het downloaden van de server verwijderd en kun je deze dus niet via meerdere apparaten tegelijk bekijken. 

Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.