Inhoudstafel

Junda review: Dit vind ik van hostingprovider Junda (2023)

Met een schat aan ervaring van meer dan 15 jaar als webontwikkelaar heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar meer dan 10 verschillende hosting providers. Dit stelt me in staat om met zekerheid te zeggen waar de beste hosting aan moet voldoen.

Sinds slechts één jaar ben ik trouwe klant bij Junda.nl, en deze keuze is niet toevallig gemaakt. Ik ben namelijk zeer kritisch als het aankomt op hostingdiensten.

In deze diepgaande review deel ik graag mijn ervaringen en vertel ik je waarom ik voor Junda heb gekozen en wat mijn ervaring is na het gebruik van hun diensten in de afgelopen tijd.

Mijn Junda review

Mijn hosting-avontuur

Gedurende een lange tijd was ik volledig tevreden met mijn vorige hostingprovider (ik noem daarbij liever geen namen). Alles verliep heel soepel, met een Nederlandstalige interface die mijn klanten voor mijn WordPress-cursussen zeer op prijs stelden. Bovendien draaiden al mijn websites op het gebruiksvriendelijke cPanel, wat altijd mijn favoriete werkomgeving was.

Na een tijdje liep ik helaas tegen wat problemen aan. Zo werd de betreffende hostingprovider overgenomen door een andere partij en werden de prijzen hoger en de service minder. Ook kwam ik er na verloop van tijd achter dat de snelheid van de servers lang niet meer zo snel was als in het begin.

Toen er uiteindelijk in een paar dagen opeens 6 van mijn websites werden gehackt en ik van mijn webhoster een aantal back-ups nodig had van enkele dagen daarvoor, kwam de hoster met het bericht dat er per ongeluk geen back-ups waren opgeslagen omdat de back-up server blijkbaar al weken een storing had. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd het me heeft gekost om alle websites handmatig te moeten herstellen.

I was not amused. En dus koos ik ervoor opnieuw op zoek te gaan naar een andere hostingaanbieder.

Mijn Junda ervaring

Na even contact te hebben gehad met de support van Junda, heb ik besloten een klein testpakket bij Junda af te sluiten alvorens ik gelijk alle websites over zou zetten. Ik wilde namelijk niet graag weer tegen dezelfde problemen aanlopen. Via de e-mail en live-chat op hun website, kreeg ik binnen een paar minuten de antwoorden die ik nodig had. Ik besloot de beloften die er werden gedaan op de proef te stellen.

“De snelheid van mijn websites steeg aanzienlijk.”

De installatie van WordPress verliep merkbaar soepeler in vergelijking met mijn eerdere ervaringen met andere hostingdiensten. De snelheid van mijn websites steeg direct aanzienlijk. Het Junda dashboard was even wennen, vooral omdat ik er nog geen ervaring mee had, maar inmiddels ben ik daar helemaal aan gewend. Waar ik vooral erg blij mee ben, is dat Junda dagelijks automatische back-ups maakt van al mijn websites en dat deze back-ups nog geen enkele keer hebben gefaald, waardoor ik met een minimale inspanning mijn website met slechts één muisklik kan herstellen.

Daarnaast beweert Junda dat het vrijwel onmogelijk is voor hackers om ongeoorloofde toegang te krijgen tot mijn websites via achterdeurtjes, wat mijn gemoedsrust aanzienlijk vergroot na mijn eerdere onaangename ervaringen. Het is duidelijk dat Junda zich inzet voor de veiligheid en tevredenheid van haar klanten.

Sinds het begin van het afgelopen jaar ben ik volledig overgestapt naar Junda als mijn hosting provider, en ik moet eerlijk toegeven dat mijn ervaring tot dusver meer dan goed is geweest.

Over Junda

Junda is gevestigd in Nederland en specialiseert zich vooral in het hosten van WordPress websites. Junda’s ambitie is om de beste WordPress hoster te zijn. Omdat ze zo gespecialiseerd zijn in WordPress, leveren ze ook servers die zijn ingericht om het beste uit je WordPress website te halen. Denk aan bijvoorbeeld de snelheid en beveiliging van je website.

Junda biedt verder ook nog een gratis verhuisservice aan, waarmee je zelf je websites en/of domeinnamen niet meer hoeft te verhuizen.

Als laatste zijn ze zelf erg trots op hun snelle en adequate klantenservice.

In mijn Junda review vertel ik je of alle eigen beweringen van Junda stand hebben gehouden.

De voordelen van Junda

Snelheid

De laadtijden van websites gehost op de servers van Junda zijn opvallend snel. Dat komt omdat Junda gebruik maakt van LiteSpeed servers. Als je dat combineert met de LiteSpeed Cache plug-in voor WordPress, resulteert dat in pagina’s die binnen enkele miniseconden worden geladen.

Hoge bereikbaarheid

De uptime van de servers van Junda is tot zover ik nu heb meegemaakt, bizar goed. Mijn website is namelijk in ruim een jaar tijd altijd online gebleven. Ik monitor de bereikbaarheid van mijn websites  zelf ook via UptimeRobot.

Uitstekende klantenservice

Wat me tijdens het contact met Junda opviel, is met name dat ze geen enkele vraag uit de weg gaan of afschuiven op een andere partij. Dat was voorheen – bij de vorige hoster – weleens anders. Daarnaast reageren ze supersnel en adequaat op problemen. Doordat ze zich voornamelijk op WordPress websites richten, hebben ze daar ook alle kennis om snel een oplossing te kunnen vinden of bieden.

Gratis verhuisservice

Met de gratis verhuisservice, word je een hoop gedoe uit handen genomen. Je websites en domeinnamen worden moeiteloos voor je verhuisd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ingewikkelde stappen of technische aanpassingen.

Gebruiksvriendelijk

Vanaf het begin maakt Junda een goede indruk. Hun website is duidelijk en eenvoudig – geen tech-taal waar je een woordenboek voor nodig hebt. En het dashboard? Net zo intuïtief. Alle knoppen en functies liggen precies daar waar je ze zou verwachten.

De hostingpakketten van Junda zijn goed gevuld met diverse tools en functies, allemaal ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. De one-click-installaties van populaire CMS-platforms, ingebouwde SEO-tools en eenvoudige bestandsbeheer systemen maken het installeren en beheren van een website een stuk aangenamer.

Veel opties

Junda biedt buiten de standaard hostingopties ook een aantal leuke extraatjes. Zo krijg je de beschikking over een WordPress Toolkit in je hostingpakket. Deze gebruiksvriendelijke interface maakt het een koud kunstje om WordPress en essentiële plug-ins te installeren, en laat je moeiteloos alle updates voor je thema’s, plug-ins en beveiliging beheren. Dankzij slimme updates gebeurt dit zelfs automatisch. Bovendien fungeert het als een directe toegangspoort tot je WordPress-dashboard en je website.

WP Toolkit

Heb je al een WordPress-site maar laat je huidige provider te wensen over? Maar ben je bang om de overstap naar een andere aanbieder te maken omdat je niet weet hoe je je website verhuizen moet? Junda is misschien niet de enige met een verhuisservice, maar het feit dat het kosteloos is voor alle klanten, verdient absoluut wat aandacht. De verhuizing van Junda vindt daarnaast plaats zonder enige downtime. Je hoeft je dus geen moment zorgen te maken dat je in tussentijd offline bent!

Prijzen

Junda’s pakketten zijn super betaalbaar, beginnend bij slechts € 1,- per maand en gaan tot € 6,-. Maar, wel even opletten: deze prijzen zijn zo laag door 50% korting, en die krijg je alleen bij je eerste contract van drie jaar. Kies je voor een contract van één jaar of wil je na die drie jaar verlengen? Dan geldt die korting niet meer.

Oh, en een klein detail: de prijzen die je ziet, zijn zonder 21% btw. Dat staat niet zo duidelijk op Junda’s website, het staat eigenlijk een beetje verstopt helemaal onderaan.

Ook goed om te weten is dat domeinnamen apart geregeld moeten worden, die zitten niet in je pakket. Op zich geen ramp, want je kunt later in het proces een .nl domein bijbestellen voor maar € 3,76 excl. btw per jaar. En de andere meer dan 1900 domeinextensies? Die kunnen een beetje of veel duurder zijn, afhankelijk van welke je kiest.

Junda biedt verder ook nog eens een leuke 100-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Iets wat bijna eigenlijk geen enkele andere hostingprovider doet.

Een nadeel vond ik dat ik mijn pakket na aanschaf niet meer kon downgraden naar een lager pakket. Upgraden kon overigens wel tussendoor. Ik had iets te hoog ingezet bij de aanschaf van mijn hostingpakket en nu zit ik dus eigenlijk voor altijd vast aan een pakket met iets teveel specificaties voor mijn website.

Abonnementsprijzen van de hostingpakketten

WP Simple – Slechts € 1 per maand*

Junda’s instappakket, WP Simple, kost maar € 1 per maand (normaal € 2). Je krijgt 5 GB aan opslag. Dit pakket heeft één CPU-kern en 1 GB geheugen. Junda slaat je back-ups voor maximaal twee dagen op.

Dit basispakket is perfect voor eenvoudige websites zoals kleine blogs. Het is niet gemaakt voor grote online winkels omdat het niet veel bezoekers tegelijk aankan.

WP Basic – Voor 2 euro per maand*

Voor maar 1 euro meer (normaal 4 euro), biedt Junda’s WP Basic net dat beetje meer: 50 GB opslag en betere prestaties. En je back-ups blijven 4 dagen bewaard.

Dit pakket is goed voor kleine bedrijven of startende online winkels. Er is daarnaast genoeg ruimte voor e-mails en klantinformatie.

WP Plus – Voor 4 euro per maand*

Heb je veel bezoekers op je site? Voor 4 euro per maand (normaal 8 euro) krijg je 100 GB opslag en nog betere prestaties bij het WP Plus pakket. Je back-ups worden in dit pakket een week lang bewaard.

WP Advanced – Voor 6 euro per maand*

En als laatste, de krachtpatser van Junda: het WP Advanced pakket. Dit is het hostingpakket dat ik zelf heb kunnen testen. Het kost 6 euro per maand (normaal € 12) en heeft heel veel opslagruimte, namelijk 150 GB. Mijn websites zijn super snel en de back-ups blijven bij dit pakket 14 dagen bewaard.

De snelheid van Junda hosting

De snelheid van Junda’s servers overtrof mijn verwachtingen. Een extra pluspunt van Junda is hun inzet van de LiteSpeed-technologie, een ware gamechanger voor de snelheid van je WordPress-site. Elk pakket komt standaard met LiteSpeed WP Cache en QUIC cloud CDN, een duo dat je website laat vliegen qua laadsnelheid. Junda gaat daarnaast nog een extra stapje verder door standaard HTTP3-ondersteuning aan te bieden, waarmee de snelheid niet alleen een boost krijgt, maar ook de veiligheid van je site naar een hoger niveau tilt. 🚀

Junda vergelijken met andere providers

Junda is natuurlijk niet de enige speler op de markt als het gaat om WordPress-hostingdiensten. Daarnaast heb ik in mijn tijd als web developer grondig verkenning uitgevoerd naar andere mogelijke hostingaanbieders. Mocht dus blijken dat Junda niet volledig voldoet aan jouw vereisten voor een webhost, dan vind je daarvoor hieronder een aantal alternatieven.

Junda vs Cloud86

De koploper uit ons overzicht van de beste webhosting partijen.

Hoewel de aangeboden pakketten vergelijkbaar zijn, ligt de prijsstelling bij Cloud86 op het eerste gezicht een stukje hoger dan bij Junda. Vergeleken met Junda ontvang je voor deze hogere prijs echter minder waar voor je geld, denk bijvoorbeeld aan beperktere opslagcapaciteit.

Bij het meest voordelige pakket van Junda is het dataverkeer begrensd en worden extra kosten aangerekend voor de overstapservice. In tegenstelling tot bij Junda laat Cloud86 wel toe om meerdere websites op één pakket te hosten. De kosten voor domeinregistratie liggen daarentegen weer aanzienlijk hoger. Daarbovenop heeft Cloud86 een telefonische helpdesk.

Junda vs Vimexx

Vimexx kan in de Nederlandse markt als een van de sterkste rivalen van Junda worden beschouwd.

Vimexx biedt niet alleen meer soorten hostingmogelijkheden, je krijgt in de meeste gevallen ook de beschikking over meer webruimte. Domeinnaamregistratie bij Vimexx is eveneens voordeliger en je kunt ook meerdere domeinnamen koppelen aan een hostingpakket (iets wat bij Junda niet mogelijk is).

Toch kent het aanbod van Vimexx ook beperkingen. Zo is er een limiet gesteld aan het aantal e-mails dat je kunt versturen met elk pakket. Bovendien wordt WordPress beheerd via de commandoregel en niet via de gebruiksvriendelijke WordPress Toolkit, ondersteunt de dienst geen HTTP/3, en bieden ze slechts een 30-dagen geld-terug-garantie.

Andere Junda reviews

Andere klantervaringen met Junda liegen er ook niet om. Junda krijgt veelal alleen maar lovende kritiek op Trustpilot en Google. Zo scoort Junda op Trustpilot – op moment van schrijven – maar liefst een 4.7.

Trustpilot Junda

Klanten zijn met name positief gestemd over de snelle en adequate klantenservice van Junda.

review van Erik

ervaring Rene

Conclusie Junda ervaring

Zou ik Junda aanbevelen? Over het algemeen genomen zou ik hier zeker ‘Ja‘ op zeggen. Junda biedt een scherpe en voordelig geprijsde hostingdienst die razendsnelle service levert. Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het bedrijf nog relatief nieuw is. Junda heeft zichzelf dus nog niet heel lang kunnen bewijzen en heeft ook nog geen grote klantenkring opgebouwd. Vaak zie je bij hostingproviders dat de problemen zich dan vaak pas opstapelen.

Zo lang de hosting service van Junda op het huidige niveau blijft, is het zeker geschikt voor eigenaren van kleine tot middelgrote WordPress websites die weinig tijd aan hosting willen besteden. Website-eigenaren die op zoek zijn naar een no-nonsense hosting die gewoon werkt, snel is, en ondersteund wordt door klantenservice die zeven dagen per week ondersteuning biedt.

“Overtuigd van Junda? Bestel dan via deze link en ontvang 50% korting op het eerste jaar!”

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.