Inhoudstafel

De 105 beste Nederlandse dropship leveranciers

Wil je producten gaan verkopen op basis van dropshipping? Dan heb je intussen vast ontdekt dat het vinden van een goede dropshipper zeker niet eenvoudig is. Ik heb daarom een e-book met maar liefst 105 Nederlandse dropship leveranciers voor je samengesteld.

Het vinden van een betrouwbare leverancier voor je dropshipping webwinkel kan behoorlijk ingewikkeld en intensief zijn. Met behulp van mijn e-book, waarin je een lijst met maar liefst 105 Nederlandse dropship leveranciers vindt, probeer ik dit wat gemakkelijker voor je te maken. In de lijst heb ik niet alleen de bedrijfsnamen vermeldt, maar ook de niches waarin de leverancier actief is. Samen met de link naar de website. Wel zo handig! Alle bedrijven die je in deze lijst vindt hebben nadrukkelijk aangegeven dat zij werken met dropshipping.

“Dropshippen is verkopen zonder rompslomp”

1. Dropshipping, wat is dat?

Misschien ken je het inmiddels: je hebt een geweldig idee voor een nieuwe webwinkel of startup, maar wanneer je uiteindelijk op zoek gaat naar een leverancier, merk je al snel dat je een flinke investering moet doen om een beetje voorraad aan te kunnen leggen. Daarnaast mis je misschien zelfs ook nog de ruimte om je producten op te slaan.

In dit soort gevallen biedt dropshipping een uitkomst. Met dropshipping kun je namelijk spullen verkopen zonder ze zelf te kopen of op te slaan. In plaats daarvan werk je samen met een leverancier dat de spullen voor je opslaat en rechtstreeks naar je klanten stuurt als iemand iets koopt in jouw webwinkel. Het is net alsof je je eigen magazijn hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bewaren van de spullen. Geweldig toch!

Met behulp van de juiste dropshipping tool kun je meestal zelfs met een paar klikken de producten van de dropshipper in één keer inladen in jouw webwinkel. Zodra je een bestelling ontvangt, regelt de dropshipping tool ook automatisch dat de order wordt doorgestuurd naar de leverancier. Zo hoef je dus niet feite niets anders te doen dan je producten onder de aandacht te brengen.

Dropshipping, wat is dat?

2. Snelle verzending met Nederlandse dropship leveranciers

Bij het maken van een keuze voor een goede dropship leverancier, wil je er natuurlijk rekening mee houden dat de klant de bestelling het liefst zo snel mogelijk ontvangt. Een dropshipper die de totale levertijd namelijk kort kan houden, zorgt voor meer interesse in je product. Toch zijn er ook andere zaken waar je naar moet kijken als het gaat om verzending. Vraag bij de dropship leverancier na via welke vervoerder ze verzenden en lees de reviews na. Zo sta je achteraf niet voor verrassingen.

3. Waar op letten bij het kiezen van een goede dropshipper?

Het kiezen van een goede Nederlandse dropship leverancier is één van de meest belangrijke beslissingen die je voor je bedrijf kunt maken. Als jou dropshipper namelijk niet betrouwbaar is, zorgt dat voor ontevreden klanten (en misschien zelfs negatieve online reviews). Het is dus verstandig om vooraf eerst contact op te nemen met de dropship leverancier om te kijken of jullie verwachtingen in lijn liggen met elkaar. Voordat je besluit een overeenkomst met de dropship leverancier aan te gaan, raad ik je aan om naar het volgende  te informeren:

 • Verzending: maak goede afspraken met de dropshipper wat betreft verzending. Hoe lang duurt het totale verzendproces en wat als deze afspraak niet wordt nageleefd?
 • Retouren: hoe (snel) verwerkt de dropship leverancier eventuele retouren?
 • Waar mag je wel of niet adverteren: er zijn dropship leveranciers die zelf ook een graantje op de Nederlandse en Belgische particulierenmarkt mee willen pikken. Zij bieden hun producten dus aan op platformen zoals bijvoorbeeld bol.com, Marktplaats of Google Shopping. In sommige gevallen verbiedt zo’n leverancier om hun producten ook via dit soort platformen aan te bieden en onder hun prijs te zitten.
 • Kosten: wat zijn de kosten die de dropshipper in rekening brengt voor jou? Zijn er maandelijkse abonnementskosten?
 • Reviews: Vaak kun je van een bedrijf een goed idee krijgen door even hun reviews te lezen. Hoe gaan ze om met hun klanten? Zijn ze gemakkelijk te bereiken en komen ze hun afspraken na?
 • En last but not least: maak prijsafspraken waar je je in kunt vinden. Ik heb in mijn carrière bij TheShopbuilders regelmatig meegemaakt dat klanten hun webwinkel al helemaal hadden ingericht, om er vervolgens achter te komen dat ze maar maximaal 20% onder de prijs van de leverancier mochten zitten.

Buitenlandse of Nederlandse dropship leverancier?

Of je moet kiezen voor een buitenlandse of juist Nederlandse dropship leverancier is afhankelijk van je eigen wensen en eisen.

“Schrijf alle voor- en nadelen onder elkaar en maak je keuze”

Om je een beetje de juiste richting in te kunnen sturen, zijn er wel een aantal zaken die je goed moet overwegen voordat je met een buitenlandse dropshipper in zee gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • De verzendtijd: Internationale dropshippers doen er doorgaans langer over om een pakketje in Nederland te bezorgen dan een Nederlandse dropshipper. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Maak hiervoor vooraf afspraken met de dropshipper. Heb je uiteindelijk als doel om ook internationaal te verkopen? Dan is een internationale dropship leverancier misschien zelfs een betere keuze.
 • Verzendkosten: doorgaans zijn de verzendkosten van een internationale dropship leverancier een stuk hoger dan die van een Nederlandse. Informeer hier naar bij de dropshipper.
 • Kwaliteit: een product van een leverancier uit China kan van andere kwaliteit zijn dan in Nederland. Bestel eerst zelf het product bij de leverancier om te kijken of dit aan jou verwachtingen voldoet.
 • Communicatie: houdt er rekening mee dat wanneer je kiest voor een buitenlandse dropshipper, de taal een barrière kan worden wanneer er wat lastigere vraagstukken zijn.
 • Tijdverschil: er kan sprake zijn van een behoorlijk tijdverschil bij internationale dropship leveranciers. Dit betekent dat de klantenservice niet altijd direct beschikbaar kan zijn op tijden dat het gewenst is.

Gratis e-book: 105 Nederlandse dropship leveranciers

Met al die beschikbare Nederlandse dropshippers kan het lastig zijn om de juiste te vinden. Ik heb daarom een lijst van maar liefst 105 Nederlandse dropship leveranciers voor je gemaakt.

Je kunt hem hieronder downloaden. In ruil daarvoor, zou ik het leuk vinden als je mijn Facebook pagina zou liken. Zo help je mij om mijn website verder uit te breiden en ontvang je ook nog eens leuke en handige tips over dropshipping en het starten van een website of webwinkel.

E-book: 105 beste Nederlandse dropship leveranciers

Download mijn gratis e-book hier.

Let op: het enigszins kopiëren of verspreiden van dit e-book zonder mijn toestemming is verboden!

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.