Inhoudstafel

De 18 beste dropshipping tools in 2022, zowel gratis als betaald

Er bestaan honderden dropshipping tools waarmee je jouw dropshipping webshop kan laten groeien. Ik som graag de beste voor je op. Let wel, veel van onderstaande tools zijn niet specifiek gericht op dropshipping, maar kunnen wel goed gebruikt worden voor een dropshipping webshop.

Starten met dropshipping is niet evident. Vaak is de concurrentie erg hoog en vergt het daarom voldoende marktonderzoek. De dropshipping tools uit onderstaande lijst kunnen hier alvast mee helpen.

Hoewel dropshipping lastig kan zijn, zijn er genoeg succesverhalen van ondernemers die er enorm veel geld mee verdienen. Wanneer je beschikt over voldoende kennis (en doorzettingsvermogen), ben ik ervan overtuigd dat ook jij dat kan realiseren.

Dankzij de onderstaande lijst met dropshipping tools hoop ik dat je jouw dropshipping webshop naar een hoger niveau kan brengen.

Dropshipping webshop tools

1. Shopify

Beste dropshipping tool: Shopify

Shopify is by far de populairste shopbuilder voor een dropshipping webshop. Op bijna alle YouTube kanalen over dropshipping en in bijna alle dropshipping cursussen wordt Shopify aangeraden. Niet zo vreemd natuurlijk, want Shopify biedt ontzettend veel (gratis) themes, functionaliteiten en beschikken over 24/7 klantenservice.

Shopify is niet gratis, maar je kan Shopify wel gratis uitproberen. Hiervoor hoef je geen creditcard gegevens op te geven.

Enkele andere goede webshop software voor het starten van een webshop zijn:

  • WooCommerce (gratis)
  • MijnWebwinkel
  • Lightspeed
  • BigCommerce
  • JouwWeb.

Verwerken van bestellingen

2. Oberlo

Beste dropshipping tool: Oberlo

Wil je AliExpress producten verkopen op je Shopify webshop? Dan is Oberlo een echte must. Oberlo is een dochterbedrijf van Shopify en een gratis oplossing om producten van AliExpress direct in je webshop te importeren. Dit kan allemaal eenvoudig vanuit je Shopify dashboard.

Naast Oberlo beschikt Shopify over nog veel meer gratis en betaalde tools/plugins om jouw dropshipping-bedrijf te laten groeien. Dit is ook één van de redenen waarom Shopify zo populair is onder dropshippers.


3. WooDropship

Beste dropshipping tool: WooDropship

WooDropship is een WordPress plugin waarmee je eenvoudig producten van AliExpress aan je WooCommerce webshop kunt toevoegen. Echter, WooDropship kan veel meer dan dat. Zo automatiseert WooDropship het verzendproces en update het automatisch de prijzen wanneer deze door de leverancier op AliExpress worden aangepast. Hierdoor blijven je winstmarges over de producten hetzelfde. Dit is enorm handig wanneer je honderden of duizenden producten toevoegt en je dit niet allemaal zelf bij kunt bijhouden. Verder hoef je dus ook niet meer één voor één de producten, afbeeldingen, voorraad etc. toe te voegen.

Een groot voordeel van WooDropship is dat je het slechts eenmalig hoeft aan te schaffen en niet vastzit aan een abonnement. De plugin kost $49 en na aanschaf heb je als het ware een levenslang lidmaatschap. Met al die mogelijkheden behoort WooDropship terecht in een lijst met de beste dropshipping tools.


4. Spocket

Beste dropship tool: Spocket

Veel dropshipping tools uit deze lijst richten zich op AliExpress of andere Chinese leveranciers. Spocket onderscheidt zich hierin, want meer dan 70 procent van de leveranciers op het platform zijn gevestigd in Europa en United States. Hierdoor zit je niet vast aan de lange levertijden van Chinese leveranciers. Verder kunnen klanten van Spocket ook direct zien welke producten op het moment trending zijn en deze toevoegen aan hun website.

Op het platform heb je de keuze uit vier verschillende abonnementen. Deze variëren in prijs van gratis tot en met $99,99 per maand. Alle abonnementen kun je gratis voor 14 dagen uitproberen en op de website kun je de verschillen tussen de abonnementen bekijken.

Dropshipping tools voor marktonderzoek

5. Aliexpress Dropshipping Center

Aliexpress Dropshipping Center is een tool van AliExpress zelf waarmee je op zoek kunt gaan naar winstgevende en populaire producten op de website. Je kunt Aliexpress Dropshipping Center gratis gebruiken en is volgens ons één van de beste gratis tools voor het vinden van dropshipping producten op de website van AliExpress. De tool heeft onder andere een zeer uitgebreide filter, waarmee je op levertijd, prijs, categorieën, verzendkosten en nog veel meer kunt filteren.


6. Ecomhunt

Beste dropship tool: Echomhunt

Ecomhunt is een dropshipping tool waarmee je winstgevende en populaire producten kunt vinden. Het team achter Ecomhunt gaat op zoek naar winstgevende producten en voegen deze handmatig toe aan de website. Per product tonen ze onder andere de inkoopprijs, de adviesprijs, de winstmarge, waar het product te koop is en andere handige informatie.

Ecomhunt is gratis te gebruiken, maar er wordt ook een betaald lidmaatschap aangeboden. Met een betaald lidmaatschap ontvang je meer informatie over de producten, ontvang je de producten drie dagen eerder en is het filteren op producten een stuk uitgebreider.


7. SaleHoo

Beste dropship tool: SaleHoo

Als je het mij vraagt, is SaleHoo één van de beste dropshipping tools voor het vinden van winstgevende producten. Veel onderzoekstools uit deze lijst focussen zich voornamelijk op het vinden van producten op AliExpress. Bij SaleHoo is dit niet het geval, want zijn gaan op zoek naar de best verkochte producten op Amazon en eBay.

SaleHoo is een betaalde dienst. Zo betaal je voor SaleHoo $67 per jaar of kun je SaleHoo voor levenslange toegang aanschaffen voor $127. Op de website van SaleHoo kun je voldoende informatie over de tool vinden voordat je een besluit neemt.


8. Dropship.me

Beste dropship tool: Dropship.me

Wil je een dropshipping webshop beginnen met WordPress? Dropship.me is een tool waarmee je winstgevende producten direct in je WooCommerce webshop kunt importeren. Na aanschaf van de tool heb je de keuze uit meer dan 50.000 zorgvuldig uitgekozen producten. Tijdens het selecteren van de producten heeft het team achter Dropship.me onder andere rekening gehouden met de feedback van kopers, de markttrends van de producten en is er gekeken of de leverancier betrouwbaar is.

Je zit bij Dropship.me niet vast aan een maandelijks of jaarlijks abonnement. Je betaalt namelijk een vast bedrag voor het aantal producten dat je wilt importeren. Zo kun je gratis 50 producten toevoegen, voor $29 kun je 100 producten (+10 extra producten) toevoegen, voor $119 kun je 500 producten (+200 extra producten) toevoegen en voor 1000 producten (+500 extra producten) betaal je $199.


9. Dropship-Spy

Beste dropship tool: Dropship-Spy

Net als de dropshipping tools hierboven is Dropship-Spy een geweldige tool om winstgevende producten voor je dropshipping webshop te vinden. Zo kunnen gebruikers van Dropship-Spy meer dan 2500 producten bekijken welke trending zijn gegaan op Facebook, Instagram en TikTok. Zo voegt Dropship-Spy enkel producten toe aan hun database met voldoende likes, shares en sales. Daarnaast kijken ze ook wel producten van AliExpress goed worden verkocht op websites als Amazon, eBay en andere grote e-commerce websites.

Enkele andere functionaliteiten van Dropship-Spy om te vermelden zijn onder andere het berekenen van de winstmarges, de beschikbare leveranciers van een product en het maken van een advertentie voor op social media. Verder geven ze bij de producten een lijst weer met influencers in dezelfde niche.

Dropship-Spy biedt een gratis plan aan en een betaald abonnement voor $49 per maand. Wanneer je het betaald lidmaatschap afneemt en je direct voor een jaar wilt betalen, dan betaal je $200. Je krijgt dan dus een korting van ruim $360.


10. Google Trends

Google Trends is een gratis tool en is net iets anders dan de andere tools voor het vinden van dropshipping producten uit deze lijst. Zo toont Google Trends geen specifieke producten, maar kun je wel winstgevende en trending niches vinden. Met de tool kun je onder andere filteren op land, zodat je bijvoorbeeld specifiek kunt filteren op Nederland of België. Het kan namelijk zijn dat een bepaalde niche wereldwijd echt populair is, maar dat dit in Nederland of België wel meevalt.

Tools voor email marketing

11. Klaviyo

Beste dropship tool: Klavyo

De kracht van SMS- en e-mailmarketing wordt nog wel eens onderschat, maar een goede e-mailcampagne kan zorgen voor heel wat extra sales voor je dropshipping webshop. Voor het starten van een professionele SMS- en e-mailcampagne is Klaviyo één van de beste opties.

Klaviyo is voor je eerste 250 contacten / 500 verzonden e-mails gratis en hierna zul je voor de dienst moeten betalen. Hoeveel dat is hangt af van het aantal contacten.


12. Mailchimp

Beste dropship tool: MailChimp

Mailchimp is bij veel online marketeers wel bekend en is één van de beste diensten op het gebied van e-mailmarketing. Echter, anno 2021 is Mailchimp veel meer dan alleen maar dat. Ze bieden tegenwoordig veel meer handige functionaliteiten voor kleine en middelgrote bedrijven.

Voor wanneer je Mailchimp wil gebruiken voor e-mailmarketing, heb je de keuze uit talloze professionele sjablonen. Deze sjablonen kan je eenvoudig bewerken en aanpassen naar eigen smaak. Ook kunnen de sjablonen in een handomdraai worden geformatteerd voor smartphones en tablets.

Je krijgt bij Mailchimp je eerste 2000 abonnees gratis en daarna betaal je een bedrag per maand op basis van het aantal contacten.

Tools voor het meten van statistieken

13. Google Analytics

Google Analytics is volgens mij verreweg de beste manier om de statistieken van jouw dropshipping webshop bij te houden. Veel webshop software (zoals Shopify) houden zelf ook de bezoekers bij, maar dit staat in het niets van alle mogelijkheden die je hebt met Google Analytics. Zo kun je onder andere zien welke pagina/producten het best worden bekeken.

Google Analytics is volledig gratis en is eenvoudig te implementeren in WordPress (gebruik de Google Site Kit plugin), Shopify, BigCommerce en andere e-commerce software. De tool biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden en het is handig als je over voldoende kennis beschikt.

Dropshipping tools voor SEO

14. KWFinder

Beste dropship tool: KWFinder

Veel dropshippers kiezen er voor om enkel bezoekers via Facebook, Instagram en andere social media platformen te generen. Door je daarnaast te richten op SEO krijg je op lange termijn meer organische of “gratis” bezoekers naar je website.

KWFinder is een tool dat je kan gebruiken voor het vinden van zogeheten “long tail keywords”. Dit zijn zoekwoorden bestaand uit meerdere woorden. Er zijn genoeg zoekwoorden in jouw niche waar de concurrentie nog niet al te groot is. Je moet deze zoekwoorden echter wel kunnen vinden.

KWFinder biedt drie verschillende abonnementen aan. De prijzen verschillen van $49 per maand tot $129 per maand. Echter, wanneer je per jaar betaald, ontvang je korting tot maar liefst $589. Het goedkoopste abonnement van KWFinder kost bij een jaarlijks lidmaatschap $29 per maand en het duurste abonnement kost $79 per maand.


15. Ubersuggest

Beste dropship tool: Ubersuggest

Ubersuggest (van Neil Patel) is een gratis tool voor het vinden van zoekwoorden. De keyword research tool biedt minder sterke resultaten dan bijvoorbeeld Semrush, Afrefs en KWFinder, maar dat is uiteraard logisch. Voor deze tools betaal je al snel honderden tot duizenden euro’s per jaar.

Met Ubersuggest kun je dus op zoek gaan naar goede zoekwoorden voor je dropshipping webshop, maar daarnaast heeft het nog meer handige functionaliteiten. Zo geeft het een overzicht van de statistieken van een domeinnaam, content ideeën en vind je informatie over je backlinks.


16. Semrush

Beste dropship tool: Semrush

Semrush is één van de populairste SEO-tools en dat is niet vreemd als je ziet wat er allemaal mee mogelijk is. Dat de tool wordt gebruik door websites als Booking.com, Tesla, Apple, eBay en vele andere zegt wel genoeg. In totaal telt Semrush maar liefst 7 miljoen gebruikers en bevat het tientallen miljarden zoekwoorden. De tool is vele malen uitgebreider dan de SEO-tools hierboven, maar dat zie je ook wel terug aan de kosten. Zo kost het goedkoopste abonnement $119.95 per maand. Daarnaast is er nog een abonnement van $229.95 per maand en $449.95 per maand. De verschillen tussen de abonnementen kun je het beste teruglezen op de website van Semrush. Hier kun je ook direct alle tools van Semrush bekijken. In totaal hebben ze meer dan 40 verschillende tools.

De tools van Semrush kunnen gebruikt worden voor onder andere zoekwoorden onderzoek, het verbeteren van On-page SEO, het analyseren van je competitie en het optimaliseren van je website voor local SEO. Ook hebben ze tools voor het verbeteren van je content, het beheren van social media en nog veel meer.


17. Ahrefs

Beste dropship tool: ahrefs

Een andere tool die zeker niet mag ontbreken in deze lijst is Ahrefs. Ahrefs is niet een specifieke dropshipping tool, maar is wel uiterst geschikt voor wie meer organische bezoekers naar zijn dropshipping webshop wilt brengen. Ahrefs is een alles-in-één SEO-tool die samen met Semrush de meeste functionaliteiten biedt. Met Ahrefs kun je dus het aantal organische bezoeker laten groeien, maar daarnaast is er nog veel meer mogelijk.

In het kort kun je de tool gebruiken voor het optimaliseren van je website, het analyseren van je concurrenten, bestuderen waar klanten naar zoeken en kun je jouw ranking in zoekmachines bijhouden.

Ahrefs is net als Semrush niet de goedkoopste. Zo biedt het bedrijf vier verschillende abonnementen aan, variërend van $99 per maand tot $999 per maand.

Design tools voor je dropshipping webshop

18. Canva

Beste dropship tool: Canva

Veel dropshippers willen hun webshop promoten op social media en hierbij is een goede advertentie erg belangrijk. Je kan dit natuurlijk uitbesteden, maar je kan dit ook zelf doen. Met Canva ontwerp je binnen een mum van tijd professionele banners voor Facebook, Instagram en andere platforms. Ook kan je met Canva professionele logo’s en andere designs voor je website ontwerpen. Canva heeft een betaald lidmaatschap, maar met de gratis versie van Canva heb je meer dan voldoende mogelijkheden voor het ontwerpen van mooie designs. Vooral in het begin van je e-commerce avontuur raad ik je aan om het bij de gratis variant van Canva te houden. Mocht je toch willen kiezen voor een betaald abonnement, dan betaal je veel minder dan bijvoorbeeld Adobe Photoshop.

Conclusie dropshipping tools

De tijden dat bijna iedereen een goed inkomen kan opbouwen met dropshipping zonder al teveel moeite, zijn voorbij. Tegenwoordig ga je het zonder goede tools niet reden of maak je het jezelf in ieder geval onnodig moeilijk. Ik begrijp dat je in het begin geen honderden euro’s per maand aan dropshipping tools wilt uitgeven, maar hierboven kan je ook heel wat gratis tools vinden of tools die je gratis kan uitproberen. Wel zullen veel betaalde tools eraan bijdragen dat je meer bezoekers en omzet zult genereren.

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.