Inhoudstafel

14 winstgevende dropshipping niches in 2023

In 2023 is dropshipping nog steeds ontzettend populair en dat is natuurlijk niet vreemd. Je kan er tenslotte een mooi inkomen mee opbouwen, het heeft weinig startkapitaal nodig en er valt online heel wat over te leren.

Dropshipping kent vele voordelen, maar helaas is het niet meer zo makkelijk als pakweg vijf jaar geleden. Tegenwoordig moet je over voldoende kennis beschikken en is het vinden van een goede dropshipping niche in 2023 belangrijker dan ooit. Hieronder heb ik 14 winstgevende dropshipping niche ideeën in 2021 voor jou op een rij gezet. Onderaan leg ik ook in het kort uit waar je een goede leverancier kunt vinden.

Wat is een dropshipping niche?

Het is belangrijk dat je begrijpt wat een dropshipping niche is. Simpel gezegd is een dropshipping niche een groep producten in een specifieke categorie die mensen aantrekt met dezelfde interesses. Het is belangrijk dat je je toelegt op een (micro) niche. Zo is sport een niche, maar om een dropshipping webshop te beginnen met sportartikelen van verschillende sporten is geen goed idee. In plaats van te kiezen voor sportartikelen, kun je kiezen voor bijvoorbeeld fitnessartikelen voor thuissporters. Je moet bij voorbaat wel weten dat sport/fitness een niche is met veel concurrentie. Het is zeker mogelijk om succesvol te worden in deze niche, maar hier is wel voldoende kennis en ervaring voor nodig.

Voor welke dropshipping niche moet ik kiezen?

Je hebt hierboven kunnen lezen wat een dropshipping niche is. Nu je dat weet, kun je je gaan focussen op welke dropshipping niche je het beste kunt kiezen. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte niche.

Wanneer je een niche kiest die aansluiten bij jouw interesses, is de kans op slagen al een stuk groter. Je zult dan namelijk sneller jezelf kunnen motiveren om dag in dag uit aan je webshop te werken. Vaak weet je ook al het een en ander over een niche waar je interesse ligt. Het kiezen van de juiste producten zal daarom ook een stuk makkelijker worden. Echter, hoewel het een belangrijke rol speelt waar je interesses liggen, is het ook ontzettend belangrijk hoeveel concurrentie en zoekvolume er in de betreffende niche is. Je kan wel een niche kiezen en vervolgens gaan richten op een specifieke doelgroep in die niche.

De 14 meest winstgevende niche ideeën voor je dropshipping webshop

Nu komen we aan bij het interessante gedeelte van dit artikel. Namelijk de lijst met winstgevende dropshipping niches in 2021. Uiteraard zijn er veel meer winstgevende niches, maar dit zijn slechts een aantal waarvan ik denk dat je er succesvol mee kunt zijn. Overigens is de onderstaande lijst willekeurig gerangschikt en hebben wij niet gekeken welke van onderstaande dropshipping niches het beste zijn.

1. Mensen met huisdieren

Alleen in België en Nederland zijn er al ruim 40 miljoen huisdieren en mensen kopen maar al te graag leuke en handige artikelen voor hun huisdier. Ook is het een niche waar je een specifieke doelgroep kan bereiken. Zo kan je kiezen om je te richten op een specifiek dier, lifestyle producten, speelgoed etc. Ook zijn er talloze pagina’s op Instagram en Facebook waar je jouw dropshipping webshop kan promoten.

Ook kan je een totaal andere kant kiezen met huisdieren. Kijk bijvoorbeeld naar Petcreationsart.com. Hier maken ze bijvoorbeeld gepersonaliseerde cartoons van huisdieren. En mocht je dit zelf niet kunnen doen, dan zijn er vast genoeg designers op bijvoorbeeld Fiverr of Upwork die dit voor je kunnen realiseren. Mocht je hier interesse in hebben, dan raden we je aan om te verdiepen in print on demand.

2. Non-food dieetartikelen

Een andere niche voor je dropshipping webshop die we kunnen aanraden zijn non-food dieetartikelen. Hiermee bedoelen we producten die bij kunnen dragen aan het behalen van dieet-doelstellingen.

3. Draadloze opladers

In België en Nederland heeft meer dan 90 procent van de bevolking boven de 18 jaar een smartphone. De meeste gebruikers van een smartphone moeten dagelijks hun smartphone opladen en hoewel opladers een zeer algemene niche, is draadloze opladers al een stuk specifieker. Er liggen volgens mij genoeg kansen in deze markt, want draadloze opladers worden ieder jaar beter en steeds meer smartphone gebruikers maken de overstap van een “normale” oplader naar een draadloze oplader.

4. Kantoorartikelen

Steeds meer mensen gaan weer terug naar kantoor en onder andere hierdoor is het volgens mij een goede idee om te focussen op deze markt. Echter, deze niche is te algemeen en het wordt lastig om te adverteren op een specifieke doelgroep. Wel kan je kiezen om een webshop te beginnen en bepaalde producten aan te bieden. Hierbij denk ik aan toetsenborden, ergonomische stoelen of standing desks. Probeer een niche te vinden waar je denkt jezelf goed in te kunnen onderscheiden.

5. Milieuvriendelijke producten / organische producten

Het milieu wordt voor veel consumenten een steeds belangrijk onderwerp en hierdoor groeit de vraag naar milieuvriendelijke of duurzame producten. Dit zie je onder andere wanneer je naar gerelateerde onderwerpen op Google Trends zoekt. Hierdoor behoort het volgens mij tot één van de vele dropshipping niches waar je succesvol mee kunt worden.

Milieuvriendelijke producten is natuurlijk enorm breed en het is daarom verstandig om een specifieke doelgroep te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke babyartikelen, duurzame wenskaarten of aan herbruikbare waterflessen.

6. Fitnessapparatuur voor thuis

Tijdens de corona pandemie hebben de meeste van ons veel thuis gesport. Een grote groep sporters zal dit waarschijnlijk blijven doen en daarom is dit een zeer interessante doelgroep om je op te focussen. En hoewel fitness een zeer competitieve niche is, zijn er voldoende mogelijkheden. Zo waren er tijdens de COVID-19-pandemie talloze webshops die slechts één of een aantal producten verkochten en hier enorm veel winst mee hebben behaald, simpelweg door het voeren van een goede Facebookcampagne. Zorg er echter wel voor dat de fitnessapparatuur die je verkoopt van goede kwaliteit is. Vorig jaar kwamen er meerdere dropshipping webshops slechts in het nieuws omdat ze fitnessartikelen vanuit China verkochten van slechte kwaliteit.

7. Thuiswerkers & freelancers

Voor de corona crisis werkten er al steeds meer mensen niet meer op het kantoor. Dit kwam omdat er veel meer zelfstandigen bijkwamen en ook het aantal bedrijven die voor werkers op afstand kozen was gegroeid. Tijdens de corona pandemie was het aantal thuiswerkers gegroeid naar een ongekende hoogte. Veel werknemers hebben al aangegeven dat ze het liefst volledig of enkele dagen per week thuis willen blijven werken na de coronacrisis. Ook veel bedrijven staan hier voor open. Dit is gebleken uit verschillende onderzoeken.

Het richten op deze groep is daarom een zeer goed idee. Zo kun je onder andere accessoires voor laptops verkopen, maar ook bureaugadgets en artikelen voor kantoren aan huis zullen het goed doen.

8. Accessoires voor in de auto

Liefhebbers van auto’s zijn altijd op zoek naar nieuwe items voor hun auto. Dit kunnen zowel hulpmiddelen zijn om hun auto te repareren, maar ook de vraag naar autoaccessoires is enorm groot. Hierbij kan je onder andere denken aan luchtverfrissers, automatten, reisaccessoires voor huisdieren, reiniging en verzorgingsartikelen en nog veel meer.

9. Fotografie

Fotografie is net als veel andere dropshipping niches uit deze lijst een niche waar veel geld aan wordt uitgegeven door liefhebbers. Zo kun je onder andere statieven, lichten, accu’s, tassen en flitsers verkopen. Er zijn veel Facebookpagina’s en Instagram accounts die zich richten op (amateur)fotografen en dit is een goede manier om je dropshipping webshop onder de aandacht te brengen.

10. Keukengereedschap

Ik ben van mening dat ook keukengereedschap tot de beste dropshipping niche ideeën van dit moment behoort. Zo blijf je op onder andere social media steeds weer nieuwe tools tegenkomen die het werk in de keuken een stuk leuker en gemakkelijker kunnen maken. Er zijn veel oplossingen/tools waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben, maar zeker van gebruik zullen maken. Door het zoeken naar zulke producten en deze aan te bieden op je webshop, kan je een aardig inkomen generen.

11. Opbergbakjes

Een webshop waar je opbergbakjes verkoopt kan volgens mij ook succesvol worden. Tegenwoordig zijn er talloze producten voor opbergbakjes en door het verkopen van mooie en originele opbergbakjes, kun je een grote doelgroep bereiken.

12. Puzzels

Steeds meer mensen ondervinden hoe leuk puzzelen kan zijn. Het is ook een niche waarin je verschillende kanten kunt opgaan. Zo vonden wij het idee van Fotopuzzel.nl om gepersonaliseerde puzzels te verkopen een ontzettend goed idee. Klanten kunnen een foto uploaden en vervolgens aangeven hoeveel stukjes de puzzel moet bevatten. Ontzettend leuk om een puzzel te hebben van je gezin of van je huisdier.

13. Reizen & toerisme

We mogen weer gaan reizen en daarom zullen veel consumenten op zoek gaan naar nieuwe spullen voor tijdens hun vakantie of rondreis. Net als fitness is dit een zeer competitieve niche, maar wanneer je de juiste producten vindt, kan je hier een zeer succesvolle dropshipping webshop mee opbouwen. Vaak kan dit al met een handvol producten. Op Facebook, Instagram en TikTok ben ik al meerdere dropshipping producten tegengekomen die trending gingen en tienduizenden likes en shares kregen.

14. Mobiele gaming

De gaming-industrie is enorm groot en deze blijft ieder jaar maar weer groter worden. Ook mobile gaming is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zo is mobiel gamen tegenwoordig al goed voor 50 procent van de wereldwijde game-industrie en zal dit naar verwachting blijven groeien. Er komen namelijk steeds meer (bekende) games uit op Android en iOS en deze games worden ook van betere kwaliteit.

Het is daarom niet vreemd dat hier ook ontzettend veel geld in te verdienen is. Er zijn genoeg producten voor mobiele gaming die je kan verkopen. Hierbij kan je denken aan controllers voor smartphones, headsets, powerbanks, gamebrillen en nog veel meer.

Het vinden van Nederlandse leveranciers

Het vinden van een goede dropshipping niche is dus ontzettend belangrijk en we hopen dat je wat aan de bovenstaande lijst hebt gehad. Echter, ook de juiste dropshipping leverancier is erg belangrijk.

Wanneer je samenwerkt met een leverancier die zijn afspraken niet nakomt, bijvoorbeeld door te laat te leveren, kan dit voor imagoschade voor je webshop zorgen. Jij blijft namelijk verantwoordelijk voor de bestelling en mocht er iets fout gaan, dan komt de klant aankloppen bij jou. Dit zie je vaak gebeuren wanneer dropshippers met Chinese dropshippers samenwerken. De producten uit China zijn vaak van mindere kwaliteit, vandaar ook de lage prijzen.

Mocht je toch interesse hebben in het samenwerken met Chinese leveranciers, dan kan je hier alles lezen over dropshippen vanuit China.

Wil je toch liever verder zoeken naar een Nederlandse leverancier? Download dan mijn gratis e-book: “De 105 beste Nederlande dropship leveranciers“.

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.