De slogan van BUNNI is: “Voor ZZP’ers die niet kunnen boekhouden“. Maar hoe makkelijk is het nou eigenlijk echt? Ik heb BUNNI door en door getest en ik moet zeggen: ik ben onder de indruk. Het systeem is handig en gebruiksvriendelijk en volledig ingericht op het eenvoudig maken en uit handen nemen van veel administratieve taken voor ondernemers.
BUNNI biedt een aantal mooie voordelen aan ten opzichte van andere boekhoudprogramma’s. Met behulp van de gratis proefmaand kun je het systeem eerst uitproberen voordat je aan een abonnement vastzit. De proefperiode stopt vanzelf, dus je zit nooit aan onverwachte kosten vast.
“BUNNI liever eerst gratis uitproberen? Bestel je proefmaand via deze link.”
Wat is BUNNI?
Het brein achter het boekhoudprogramma BUNNI, zijn Sjors en Dirk. Als software ontwikkelaar was Dirk verplicht om ook zijn eigen boekhouding bij te houden, wat voor de nodige frustratie zorgde. Alle boekhoudprogramma’s die op dat moment op de markt waren, waren ontwikkeld door boekhouders, vaak met vakjargon wat voor de doorsnee ondernemer onbegrijpelijk was. Samen met Sjors ging hij de uitdaging aan om een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma te bouwen. En zo ontstond BUNNI.
Dit biedt BUNNI voor ZZP’ers
Urenregistratie
Wil je in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek, dan zul je je uren nauwkeurig bij moeten houden. Hiermee kun je namelijk de winst uit je onderneming verlagen. Via de urenregistratie software van BUNNI kun je gemakkelijk je uren bijhouden. Met één druk op de knop, start je zelfs een timer die tot op de minuut nauwkeurig je uren vastlegt.
Je kunt daarnaast eenvoudig projecten en uren toevoegen en exporteren met één druk op de knop.
Rittenregistratie
De rittenregistratie van BUNNI blinkt – net zoals de urenregistratie – uit in zijn nauwkeurigheid. BUNNI berekend namelijk automatisch de afstand voor jou. Het programma onthoudt zelfs je favoriete bestemmingen en adressen.
Je kunt daarnaast ook ritten aan specifieke projecten koppelen. Daardoor heb je een duidelijker overzicht van alle ritten die bij een bepaald project horen. Het exporteren van ritten gaat moeiteloos, met slechts één klik.
Facturen en offertes
Via BUNNI kun je natuurlijk ook offertes en facturen aanmaken. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om zelf het ontwerp te maken van je facturen. De facturen voldoen allemaal aan de eisen van de Belastingdienst.
Tijdens het opstellen van de factuur, kun je eenvoudig ritten, uren, producten en diensten toevoegen. Verder kun je de factuur rechtstreeks naar de debiteur versturen en zelfs een betaallink aan de mail toevoegen.
Boekhouden
Met BUNNI kun je gemakkelijk al je bonnetjes inladen (of scannen via de mobiele app), koppelingen leggen met alle Nederlandse banken en snel en gemakkelijk zelf je eigen btw-aangifte doen. Verder kun je je boekhouding automatiseren door slimme regels aan te maken. Zo voorkom je dat je een periodieke factuur telkens opnieuw moet inboeken.
De boekhoudmodule van BUNNI biedt ook allerlei rapporten, zoals een Balans en Winst- & Verliesrekening en grootboeken.
Wat zijn de voordelen van BUNNI
- Alles in het Nederlands
- Snelle en professionele klantenservice
- Boekhouden in de cloud
- Alles in één pakket
- Koppeling met je bank
- Levenslange korting van 20% als je nu – als proefkonijn – besteld.
- Een mobiele app
- Met een paar klikken automatisch btw-aangifte doen
- Dagelijkse backups van je administratie
- Gratis één maand uitproberen
- Goed betaalbaar
Wat zijn de nadelen?
Daar waar je de eenvoud van BUNNI als voordeel kunt zien, kun je dat soms ook als nadeel ervaren. Je hebt immers wat minder vrijheid dan bij een gewoon boekhoudprogramma. De ingewikkelde functies zijn afgeschermd.
Wil je dus alle vrijheid, dan is BUNNI misschien niet het meest geschikt voor jou. In dat geval kun je overwegen om bijvoorbeeld gebruik te maken van andere boekhoudprogramma’s, zoals Jortt of Silvasoft. Bekijk hier mijn overzicht van de beste boekhoudprogramma’s van nu.
BUNNI’s mobiele app
Ondanks dat BUNNI vrij nieuw op de markt is, hebben ze al wel een mobiele app. Tijd om daar eens een kritische blik op te werpen.
De app is op dit moment nog in ontwikkelingsfase, maar heeft al aanzienlijk veel functionaliteiten die gebruikt kunnen worden. Met behulp van de app kun je via je telefoon onder andere bonnetjes inscannen via de camera van je telefoon. Zodra je een foto hebt gemaakt, herkent BUNNI automatisch de gegevens die er op de bon staan. Dat scheelt je dus een hoop overtypen wanneer je thuis bent.
Ook de urenregistratie functionaliteit is beschikbaar op de app en werkt op dezelfde manier als op de website. Je kunt via de app zelfs een timer imschakelen die bijhoudt hoeveel tijd je aan een bepaalde opdracht besteedt.
Het maken van facturen via de app staat op het moment van schrijven nog in de kinderschoenen, dus die kan ik in deze BUNNI review niet onder de loep nemen. Je kunt al wel facturen aanmaken via de app, maar via desktop werkt dat allemaal net iets soepeler.
BUNNI reviews van anderen
Natuurlijk ben ik niet de enige met een mening over BUNNI. Het is altijd goed om ook de BUNNI ervaringen van andere gebruikers te lezen. Wanneer je zoekt naar BUNNI reviews, dan merk je al snel dat er weinig tot geen slechte ervaringen over BUNNI te vinden zijn. De laagste waardering die ik tot zover heb kunnen vinden, is 4 van de 5 sterren. Ik heb gekeken naar reviews op onder andere Trustpilot en Google.
Bij sommige reviews lees ik wat kritiek over dat sommige functionaliteiten nog in ontwikkeling zijn bij BUNNI. En dat klopt: BUNNI geeft namelijk standaard 25% korting aan nieuwe gebruikers, omdat hun platform nog in ontwikkeling is. Je bent dus als het ware een proefkonijn in ruil voor korting. 🐰
Samenvatting van mijn BUNNI review
Ondanks dat BUNNI nog volop aan het ontwikkelen is, kun je het al wel echt een volwaardig boekhoudprogramma noemen. De gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten en prijs zijn écht goed. Het enige nadeel van BUNNI vind ik dat de vrijheid wat beperkt is wanneer je écht de diepte in wilt gaan. Ondanks dat, ben ik fan van BUNNI.
“BUNNI zelf ook uitproberen? Klik hier voor een gratis proefmaand.”