Inhoudstafel

Silvasoft review: Dit heb ik geleerd na 4 jaar klant te zijn

Tegenwoordig is het voor een boekhoudprogramma bijna onmogelijk om te concurreren met andere aanbieders, zonder gebruik te maken van een flinke dosis automatiseringsopties. We zijn verwend geworden en willen immers zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onze administratie. Silvasoft staat bekend als één van de meest geautomatiseerde boekhoudprogramma's van de Benelux. Maar hoe werkt dat nou precies? Je leest het in deze uitgebreide Silvasoft review.

“Dit is precies wat ik nodig heb!”, was het eerste wat ik dacht toen ik 4 jaar geleden klant werd na mijn 30 dagen proefperiode. Ik was al een tijdje op zoek naar een partij die een alles in één pakket bood in combinatie met een goede klantenservice. Alle pakketten die ik tot zover tegen was gekomen, waren of onbetaalbaar, of hadden een stuk minder automatiseringsopties.

Van het beheer van kosten tot het opstellen van factoren en betalingen van belastingen, boekhoudprogramma Silvasoft leek het allemaal wél in huis te hebben.

Mijn Silvasoft review

In deze uitgebreide review neem ik Silvasoft onder de loep en bespreek ik de voordelen, nadelen, prijzen en de functionaliteiten van Silvasoft. Ik vertel je de voor- en nadelen die ik ben tegengekomen in de tijd dat ik mijn boekhouding en administratie bij Silvasoft heb ondergebracht.

Wat is Silvasoft?

Eerst maar even een beetje achtergrondinformatie. Silvasoft is tegenwoordig één van de meest populaire boekhoudprogramma’s op de markt. Het bedrijf is opgericht in 2010.

Hoewel Silvasoft een Nederlands bedrijf is, kun je er ook terecht wanneer je bedrijf in het buitenland gevestigd is. Silvasoft is dus ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld België.

“Silvasoft gaat voor 100% klanttevredenheid. En dat merk je.”

Silvasoft is een echte alleskunner. Zo kun je via het platform van Silvasoft onbeperkt facturen, offertes, orders en projecten aanmaken. Deze gebruiksvriendelijke business software is daarnaast niet alleen geschikt voor ondernemers, maar ook voor accountants en boekhouders. Het platform heeft verschillende automatiseringsmogelijkheden die bijna al je boekhouding automatisch voor je doet! Zo kun je bijvoorbeeld ook je btw-aangifte geautomatiseerd indienen bij de Belastingdienst.

Dashboard overzicht

Maar wat Silvasoft in mijn ogen echt bijzonder maakt, is de persoonlijke begeleiding die je krijgt wanneer je een vraag stelt. Door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, heb ik de support niet vaak om hulp hoeven vragen. Die keren dat ik wel om hulp vroeg, kreeg ik snel een duidelijk en professioneel antwoord. Je merkt al snel dat de helpdesk echt verstand van zaken heeft.

“Benieuwd naar Silvasoft? Via deze link kun je het pakket de eerste 30 dagen gratis uitproberen.”

Het doel van Silvasoft is om het jou als gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken om je administratie te doen. En dan het liefst zo geautomatiseerd mogelijk. In de afgelopen 10 jaar heeft Silvasoft veel tijd besteed aan het makkelijker en leuker maken van de administratie. En dat is ze wat mij betreft goed gelukt!

Welke opties biedt Silvasoft? 

Het Silvasoft boekhoudprogramma biedt verschillende modules aan. Aan de hand van je eigen eventuele wensen, kun je zelf kiezen of je gebruik maakt van deze modules. Per module betaal je een vast bedrag per maand.

Silvasoft modules

Silvasoft biedt op dit moment de volgende modules aan:

 • Boekhouden module (11,95 p/m): Deze module zorgt voor alles wat te maken heeft met je online boekhouding. Denk aan relatiebeheer, het geautomatiseerd indienen van de btw-aangifte, het berekenen van de IC-aangifteberekeningen, automatische berekening van de jaarlijkse klantenlijst, het koppelen van je bankrekening aan Silvasoft, en meer.
 • Facturatie module (6,95 p/m): Deze module draait om de betalingskant van je bedrijf. Het facturatieprogramma zorgt voor alles wat met facturatie te maken heeft. Denk aan het maken het onbeperkt factureren, het versturen van betalingsherinneringen en herinneringskosten, periodieke facturering, basis productbeheer en gedetailleerde rapporten.
 • Offertes & orders module (5,95 p/m): Met deze module kun je offertes en verkooporders creëren of verkooporders omzetten in offertes. Het helpt ook bij het volgen van de status van bestellingen.
 • Sales module (5,95 p/m): De verkoopmodule van Silvasoft helpt je bij het beheren van alles wat te maken heeft met je verkoopproces. Denk aan bijvoorbeeld het registreren van leads, het berekenen van verwachte verkopen, het opvolgen van leads en het automatisch verzenden van e-mails naar je leads.
 • Product- & voorraadbeheer module (4,95 p/m): Deze module houdt je op de hoogte van voorraadwijzigingen door je regelmatig voorraadwaarschuwingen te sturen. Eigen alles dat te maken heeft met voorraad- en productbeheer en inkoopadministratie.
 • Projectmanagement module (5,95 p/m): Met behulp van Projectmanagement kun je eenvoudig de taken en planning voor je projecten  bijhouden. Ook kun je via deze module projecten faseren en de budgetten beheren.
 • Urenregistratie module (3,95 p/m): Met deze module registreert Silvasoft automatisch de tijden die een werknemer aan een bepaalde taak of project besteedt. Daarnaast kun je via deze module ook verlof en overuren registreren.
 • Personeelsmanagement module (3,95 p/m): De Personeelsmanagement module helpt bij het bewaren van al je personeelsgegevens op één plek.
 • Taken en agenda module (3,95 p/m): Hiermee kun je gemakkelijk al je taken bijhouden in een overzichtelijke agendaweergave met verschillende weergaveopties.
 • Relatiebeheer module (3,95 p/m): Met behulp van de Relatiebeheer module, heb je op alle momenten inzicht in je zakelijke relaties, waar je ook bent. Bekijk direct je geplande afspraken, contactgegevens, je gespreksgeschiedenis en nog veel meer.

De voordelen van Silvasoft

Silvasoft heeft me echt verrast. In eerste instantie was ik niet helemaal overtuigd vanwege de wat verouderde weergave van het Silvasoft pakket, maar dat veranderde erg snel. Ik ben inmiddels een groot fan van Silvasoft! Waarom? Omdat Silvasoft alles in huis heeft om me compleet te ontzorgen van mijn boekhouding en administratie.

Dit waren de voor mij grootste voordelen van Silvasoft:

 • Aan basiskennis heb je genoeg: De software is erg overzichtelijk en heeft een logische menustructuur en schermindeling
 • Veel flexibiliteit en vrijheid
 • Mogelijkheid om offertes en facturen in je eigen huisstijl op te maken
 • Goede bereikbaarheid van de helpdesk en een snelle reactie op vragen en problemen
 • Er wordt serieus omgegaan met suggesties en ideeën om de functionaliteit verder te verbeteren
 • Goede import- en export van banktransacties
 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
 • 30 dagen gratis uitproberen (via deze link)
 • Mobiele app beschikbaar

Ik wil in deze uitgebreide Silvasoft review toch ook nog even de moeite nemen om de sterkste punten van Silvasoft hieronder wat uitgebreider te bespreken:

Professionele offertes

De meest opvallende eigenschap van Silvasoft is dat je de mogelijkheid hebt om professionele offertes en orderbevestigingen in je eigen huisstijl te versturen. Je kunt offertes zelf ontwerpen en de offerte vervolgens ook nog eens gemakkelijk omzetten naar een verkooporder.

Daarnaast heb je een eenvoudig overzicht van al je offertes en de status die een offerte heeft. Denk bijvoorbeeld aan “Geopend”, “Geaccepteerd” of “Gelezen”. Lekker overzichtelijk, waardoor je altijd snel de voortgang van je offertes kunt bekijken en bij kunt houden.

Facturatie

Met de handige Facturatie module van Silvasoft maak je zonder technische kennis facturen in je eigen huisstijl. Je kunt zelfs kiezen welk type lay-out je voor welke klant wilt gebruiken.

Facturatie module

Naast het versturen van facturen, kun je ook je betalingsherinneringen automatisch door het programma laten versturen. Silvasoft biedt ook een optie voor het automatisch versturen van periodieke facturen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld met abonnementen of andere terugkerende kosten werkt.

De Sales module

Nog zo’n handige module van Silvasoft: de Sales module. Deze software helpt je om je hele verkoopproces onder controle te houden. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je verkoopproces opdelen in verschillende fasen. Verder kun je herinneringen instellen voor iedere fase, wat ervoor zorgt dat je geen potentiële klanten verliest.

De Sales module gebruik ikzelf vooral vanwege de optie om automatisch e-mails naar klanten te laten versturen. Je kunt namelijk per fase een automatische e-mail instellen. De klant ontvangt deze e-mail zodra zijn project of opdracht in die fase terechtkomt.

Product- en voorraadbeheer

Silvasoft maakt je product- en voorraadbeheer super eenvoudig. Via het gebruiksvriendelijke dashboard van Silvasoft, wordt je op de hoogte gehouden zodra één van je producten een lage voorraad heeft.

In tegenstelling tot andere software, biedt Silvasoft een volledig overzicht van alle inkoop- en verkoopprijzen en de meest verkochte producten. Je kunt zelfs je producten importeren naar Silvasoft en daarmee nog makkelijker je voorraden bijhouden.

Relatiebeheer

Met behulp van de Relatiebeheer module van Silvasoft heb je overal waar je bent een compleet overzicht van al je contacten. Denk aan bijvoorbeeld adressen, facturatie, kortingen, de communicatiegeschiedenis, je afspraken en meer.

Het toevoegen van een nieuw contact is daarbij ook nog eens supereenvoudig: Je hoeft in de meeste gevallen alleen maar een btw-nummer op te geven. Het systeem haalt daarna automatisch al alle klantgegevens voor je op.

Relatiebeheer in Silvasoft

De Silvasoft overstapservice

Een ander leuk voordeel van Silvasoft is dat als je klant wordt bij ze, ze gratis jouw bestaande boekhouding overzetten naar hun platform. Zit je dus nu bij een andere partij, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dit maakt de overstap naar Silvasoft dus nog beter.

Wil je na aanschaf van Silvasoft gebruik maken van de gratis overstapservice? Gebruik dan hier het eenvoudige overstapformulier.

Steengoede klantenservice

Last but not least: In deze Silvasoft review mag zeker wat extra aandacht naar de klantenservice: Die is namelijk echt steengoed! Het inschieten van een ticket is keer op keer heel vlot verlopen. Het supportteam nam altijd nog binnen een paar uur contact met me op om samen met mij het probleem op te lossen.

In één van die gevallen, kwam een bepaald probleem dat ik meldde alleen op mijn computer voor. Ook dat was voor hen geen probleem: binnen een paar minuten keek er iemand mee op mijn scherm met behulp van Teamviewer, waarna het probleem binnen 10 minuten werd opgelost.

De nadelen

Heeft Silvasoft ook nadelen? Ja, wel een paar. Ik noem ze hieronder:

 • Silvasoft heeft helaas geen import voor PayPal (.csv). Hierin is Silvasoft geen uitzondering op de rest van de boekhoudprogramma’s. PayPal zelf biedt namelijk geen MT940 export aan.
 • De export- en rapportagemogelijkheden zijn beperkt tot grootboek en relaties. Een export van bijvoorbeeld de productgegevens ontbreekt nog.
 • Het is in Silvasoft niet mogelijk om een product gemakkelijk te kopiëren. Voor deze functionaliteit moet een aanvullende module worden gekocht.

Prijzen van Silvasoft

Zoals eerder al gezegd, hangen de prijzen van Silvasoft af van de module die je kiest. Je bent niet verplicht om alle modules af te nemen en elke module heeft weer een andere prijs. Het is aan jou om de modules uit te kiezen die voor jou van belang zijn. Je vindt de modules en prijzen van Silvasoft hier. Benieuwd wat je in totaal kwijt bent aan je pakket bij Silvasoft? Bereken dan de prijs met behulp van  hun handige prijsberekeningstool.

Prijs berekenen in Silvasoft

Over het algemeen zijn de modules van Silvasoft goed betaalbaar, met een maximum bedrag van €11,95 voor de Boekhouden module.

Bij sommige modules van Silvasoft krijg je extra's. Zo krijg je bijvoorbeeld de Relatiebeheer module gratis bij aanschaf van de de Boekhouden-, Sales-, Facturatie- en de Offertes module.

Silvasoft beoordeeld met een 9.7

Het lijkt er op dat Silvasoft veel lovende kritiek krijgt op onafhankelijke review platforms zoals Google en Cloudhints. Bij het lezen van deze Silvasoft reviews, valt mij op dat mensen vooral onder de indruk zijn van de gebruiksvriendelijkheid van Silvasoft en de uitstekende helpdesk.

Wat anderen zeggen

Review op Google

Bron: Google

Conclusie – Mijn Silvasoft review

Tijd om tot een conclusie te komen. Is Silvasoft ook geschikt voor jou? Voor mij is dat wel zo, maar of dat ook voor jou geldt, is afhankelijk van je wensen. Silvasoft neemt bijna 95% van je boekhouding volledig geautomatiseerd over. Daarbij werkt Silvasoft ook nog eens volgens zowel de Nederlandse als de Belgische richtlijnen.

“Probeer Silvasoft gratis 30 dagen uit via deze link.”

Voldoet Silvasoft toch niet helemaal aan jouw verwachtingen? Bekijk dan mijn lijst met de beste boekhoudprogramma’s voor België en Nederland.

Silvasoft is goed betaalbaar en heeft veel modules waarmee je jouw pakket kunt uitbreiden tot een alles-in-één pakket.

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.