Inhoudstafel

Accountable review: hét boekhoudprogramma voor jouw bedrijf?

Razend simpel. Dat is de slogan van Accountable. Maar is Accountable ook echt zo simpel als dat ze zelf zeggen? En wat maakt Accountable beter dan andere boekhoudprogramma's? In deze Accountable review zoek ik het voor je uit en vertel ik je alles over de voor- en nadelen van Accountable.

Als eigenaar van een bedrijf ben je natuurlijk het liefst zo min mogelijk tijd kwijt aan het inkloppen van je boekhouding. Een ingewikkeld boekhoudprogramma kost je tegenwoordig immers onnodig veel tijd en misschien zelfs ook wel frustraties.

Onlangs ben ik een zoektocht gestart naar een goed boekhoudprogramma voor een nieuw op te starten bedrijf. Ik leek telkens maar geen boekhoudprogramma te kunnen vinden die aan al mijn (misschien te hoge) eisen voldeed. Totdat ik door een kennis werd getipt op Accountable. Hij was helemaal onder de indruk door de gebruiksvriendelijkheid en eenvoudigheid van Accountable.

De volgende dag ben ik alle functies gaan testen van Accountable. En inderdaad, Accountable leek al mijn wensen voor mijn boekhouding te voldoen.

Wie is Accountable?

Accountable is een Belgisch bedrijf dat in 2016 is opgericht. Hoewel Accountable in Nederland zit, zitten de vestigingen verspreid over Berlijn, Brussel en andere delen van Europa. Accountable heeft inmiddels meer dan 15 werknemers.

Accountable review

Accountable is dus een online boekhoudprogramma waarmee je de financiën van je bedrijf gemakkelijk bij kunt houden. Met Accountable kun je facturen maken, betalingen registeren en zelfs je belastingaangifte met één druk op de knop indienen. Accountable is dus eigenlijk een soort digitale boekhouder die je helpt om het overzicht te houden en je tijd te besparen met het doen van je boekhouding.

Mijn Accountable Review

Ieder boekhoudprogramma heeft zo z’n eigen functies en daarin kunnen best wat verschillen zitten. Toch komen de meeste boekhoudprogramma’s qua functionaliteiten wel overeen met elkaar. Waar de meeste boekhoudprogramma’s nog wel in verschillen, is de gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee je een boeking kunt doen. In standaard boekhoudprogramma’s komt er daardoor soms een hoop op je af en kun je door de bomen het bos niet meer zien.

Bij Accountable is dat anders: zij hebben het standaard boekhoudproces onder de loep genomen en een hele gemakkelijke manier van boekhouden in het leven geroepen. En dat zonder concessies te doen in de functionaliteiten.

In mijn Accountable review hou ik rekening met een aantal factoren. Namelijk functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, andere Accountable reviews en de prijs. En natuurlijk niet te vergeten: mijn eigen Accountable ervaring.

De voordelen van Accountable

Toen ik Accountable voor het eerst opende, was ik eigenlijk direct heel enthousiast. De gebruiksvriendelijkheid en eenvoudigheid van Accountable is bizar goed. Maar dat riep gelijk wel wat vragen bij me op. Want zou Accountable door deze makkelijke manier van boekhouden wel aan al mijn wensen voldoen?

Het korte antwoord hierop is: Ja. Ondanks dat Accountable aan de voorkant niet zoveel lijkt te doen, is dat juist ook wat Accountable zo sterk maakt. Aan de achterkant vinden er namelijk allerlei automatiseringsprocessen plaats die het werk voor je uit handen nemen.

Een overzicht van alle voordelen van Accountable:

 • Exclusief: één maand gratis PRO uitproberen via Webadvisor
 • Meest gebruiksvriendelijk van allemaal
 • Gratis versie van het boekhoudprogramma
 • Nette en duidelijke interface
 • Voordelig
 • Zoveel mogelijk functies geautomatiseerd
 • Opstellen van facturen en offertes
 • Automatische koppelingen met bijna alle Belgische banken
 • Zeer kwalitatieve mobiele app
 • Belastingtips op maat
 • Live chat

dashboard interface

De nadelen van Accountable

Zoals ieder boekhoudprogramma wel wat nadelen heeft, heeft Accountable er ook een paar. Veel heb ik er echter niet kunnen vinden in de tijd dat ik klant ben:

 • Weinig koppelingen met Nederlandse banken (ING, ABN Amro en BUNQ uitgezonderd)
 • Een relatief nieuwe speler op de markt

Accountable review: De mobiele app

De mobiele app van Accountable heeft me echt verrast. Ik ken eigenlijk geen enkel ander boekhoudprogramma met zo’n nette en gebruiksvriendelijke app. Via de app kun je gelijk facturen en offertes aanmaken en je winst/verlies rekening bekijken. Je kunt de app zelfs synchroniseren met de bank, waardoor je direct een melding krijgt als iemand een factuur heeft betaald.

accountable mobiele app

Wat kost een boekhoudpakket bij Accountable?

Geloof het of niet: Accountable is gratis. Althans, het starterspakket. Maar daarmee kom je eigenlijk al een heel eind. Het nadeel van het starterspakket is dat je maar één bankrekeningnummer kunt koppelen en dat je alleen toegang hebt tot de mobiele app. Dat betekent dus dat je alleen kunt boekhouden via je mobiele telefoon of tablet.

Wil je liever via een computer boekhouden, dan zul je dus al gauw over moeten schakelen naar het tweede SMALL pakket. dit pakket kost 15 euro per maand voor de eerste termijn (daarna 17,50 euro).

Prijzen boekhoudprogramma Accountable

Naast het gratis en Small pakket, biedt Accountable ook een PRO pakket. Daarmee heb je de beschikking over alle opties die Accountable te bieden heeft. Het PRO pakket kost 20 euro per maand voor de eerste contractperiode. Na de eerste contractperiode wordt de prijs 30 euro per maand.

Zelf maak ik gebruik van het Pro pakket, omdat het digitaal aanleveren van de BTW aangifte echt kinderspel is bij Accountable. Met een paar klikken, doe je al aangifte. Accountable voert daarin ook automatische controles uit, zodat het maken van fouten minimaal is.

“PRO pakket nodig? Alleen via deze link de eerste maand GRATIS!”

Andere Accountable ervaringen

Tijdens je zoektocht naar een goed boekhoudprogramma, is het goed om online ook reviews van anderen te lezen. De online Accountable reviews op Trustpilot krijgt, liegen er ook niet om. Accountable krijgt daar maar liefst 4,5 van 5 sterren.

Accountable review

De meeste mensen zijn vooral aangenaam verrast over de snelle klantenservice van Accountable:

Trustpilot Accountable

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik – mede door de gebruiksvriendelijkheid van het platform – de support van Accountable zelf nog maar zelden nodig heb gehad. De keren dat ik dat wel had, kreeg ik inderdaad binnen enkele uren al een duidelijke en professionele reactie.

Conclusie: Is Accountable wat voor jou?

We zijn aanbeland bij het einde van deze Accountable review. Tijd om de balans op te maken. Is Accountable een goed boekhoudprogramma voor jou? Ik raad het zeker aan. Accountable is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en makkelijk, alles wat geautomatiseerd kan worden is dat ook en de klantenservice is fenomenaal. Daarnaast biedt Accountable de optie om de eerste maand het PRO pakket gratis uit te proberen. Bevalt het niet, dan kun je zo weer stoppen.

Samen met de scherpe prijzen van Accountable denk ik dat Accountable hét boekhoudprogramma voor België is. Accountable neemt daarom ook de eerste plaats in in mijn overzicht van het beste boekhoudprogramma.

Keuze gemaakt? Als je via de knop hieronder besteld, krijg je de eerste maand van je PRO pakket gratis!

korting claimen >

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.