fbpx

Hoe moet ik een eigen (zakelijk) e-mailadres aanmaken?

Kan je tegenwoordig nog zonder e-mailadres? Dat wordt moeilijk. Wil je bijvoorbeeld iets bestellen op een webshop? Dan heb je daar een e-mailadres voor nodig. Een account aanmaken op Netflix? Yup, ook daar heb je een e-mailadres voor nodig.

Als we gaan kijken naar zelfstandigen of bedrijven, dan is de nood nóg groter. Een groot deel van de communicatie loopt tenslotte via e-mail.

Als je één van de enkelingen bent die nog geen e-mailadres heeft, dan helpen we je graag op weg. Lees hieronder hoe je een eigen e-mailadres kan aanmaken en stuur binnen 15 minuten je eerste mail.

Inhoudstafel

Een privé e-mailadres aanmaken

De populairste gratis mailboxen, maak je keuze

In België en Nederland zijn de opties beperkt. Er zijn twee bedrijven die hier torenhoog bovenuit steken en de grote meerderheid tot hun gebruikers mogen rekenen. Die twee bedrijven zijn respectievelijk Google (Gmail) en Microsoft (Outlook). Om je nieuwe e-mailadres aan te maken, raden we dan ook aan om één van deze gratis mailboxen te gaan gebruiken.

Beide bedrijven hebben nog heel wat andere tools beschikbaar waarvan gebruik kan gemaakt worden.  Enkele voorbeelden zijn Google Agenda, Google Documents, OneDrive en Skype. Afhankelijk van je voorkeuren daar, kan er gekozen worden voor een mailbox.

Gmail

E-mailadres aanmaken bij Gmail

Hoe een Gmail e-mailadres aanmaken? Volg volgende stappen:

 1. Surf naar gmail.com
 2. Klik op “Een account maken
 3. Vul je gegevens in en klik op “Volgende
 4. Geef je telefoonnummer in, een herstel e-mailadres (indien je al een mailbox hebt), je geboortedatum en je geslacht.
 5. Google stuurt je een sms ter verificatie. Druk eerst op “Verzenden“, geef de verificatiecode in die je hebt ontvangen en klik op “Controleren“.
 6. Bij het scherm “Haal meer uit je nummer”, kan je kiezen voor “Overslaan”. Hier kan later op teruggekomen worden.
 7. Lees de privacyvoorwaarden en ga hiermee akkoord door de vakjes aan te vinken.
 8. Druk vervolgens op “Account maken” om af te ronden.

Outlook (vroeger Hotmail)

E-mailadres aanmaken bij Outlook

Hoe een Outlook e-mailadres aanmaken? Volg volgende stappen:

 1. Surf naar outlook.com
 2. Klik op “Gratis account maken
 3. Kies het e-mailadres dat je wenst te gebruiken. Je kan kiezen tussen @outlook.com en @hotmail.com (verouderd). Klik vervolgens op “Volgende“.
 4. Geef een veilig wachtwoord in. Klik opnieuw op “Volgende“.
 5. Op de volgende schermen geef je enkel persoonlijke informatie in zoals naam en geboortedatum. Je klikt telkens op “Volgende“.
 6. Na een verificatie is je nieuwe e-mailadres aangemaakt en klaar voor gebruik.

Een gepersonaliseerd e-mailadres aanmaken

Je Gmail of Outlook e-mailadres aanmaken is gelukt? Dan kunnen je eerste mails de deur uit! Voor de creatievelingen onder ons – die snel zijn uitgekeken op hun ‘mainstream’ e-mailadres – kan er ook gekozen worden voor een meer gepersonaliseerd e-mailadres. In plaats van peter.janssens@gmail.com kan ook peter@janssens.be. Een stuk unieker, toch?

Om hier gebruik van te maken, dient er – net zoals bij een zakelijke mailbox – een domeinnaam geregistreerd te worden. Bekijk hiervoor de stappen hieronder en registreer jouw domeinnaam (in geval van ons voorbeeld zou dit janssens.be zijn).

Een zakelijk e-mailadres aanmaken

De voordelen van een aparte, zakelijke mailbox

Gebruik maken van een uniek, zakelijk e-mailadres is een must als je serieus genomen wil worden als ondernemer. We sommen de voordelen voor je op:

 • Een zakelijk e-mailadres verwijst naar je website
 • Betere beveiliging tegen spam en virussen
 • Een gratis e-mailadres komt niet professioneel over
 • Je e-mailadres is permanent en niet afhankelijk van je keuze voor internetprovider (zoals bij een @telenet.be of @proximus.be e-mailadres)
 • Er kunnen verschillende varianten aangemaakt worden zoals info@jouwbedrijf.be en boekhouding@jouwbedrijf.be
 • Elke mail die je stuurt is reclame voor je bedrijf en zorgt ervoor dat je bedrijfsnaam in het oog springt

Eerst een domeinnaam, dan een mailbox

Om een zakelijk e-mailadres aan te maken, dien je eerst te kiezen voor een domeinnaam. Hou er rekening mee dat deze domeinnaam ook het webadres zal zijn voor een eventuele website in de toekomst.

Volop aan het brainstormen over een domeinnaam? Dan geven we dit nog graag mee: de beste domeinnamen zijn kort, eenvoudig, uniek én hebben een relevante extensie (.be, .com, .immo, …).

Kies je e-mailprovider

Bij Webadvisor hebben we al heel wat webhosting bedrijven getest. Daarbij vergeleken we aspecten zoals ondersteuning, snelheid en veiligheid om te bepalen wie voor jou de beste keuze is. Het is bij diezelfde bedrijven dat je terecht kan voor het registreren van je domeinnaam en bijhorende mailbox. Als we onze tests hier specifiek voor gaan uitbreiden, komen volgende bedrijven er uit als de winnaars:

Combell (België)

Domeinnaam registreren bij Combell

Als je ervoor kiest om bij Combell een domeinnaam te registreren, krijg je:

 • 1 GB mailbox en e-mailadres GRATIS
 • Een voucher van €120 voor Google Ads GRATIS
 • Niet-tevreden, geld-terug garantie
 • 24/7 Nederlandstalige support

Registreer nu je domeinnaam

 

Vimexx (Nederland)

Mailbox bestellen bij Vimexx

Een mailbox bij Vimexx bestel je samen met webhosting. Een .nl domeinnaam krijg je er gratis bij!

Bestel nu je mailbox

 

Tip: Maak gebruik van een andere mailbox

Je zakelijk e-mailadres aanmaken is gelukt. Je hebt gekozen voor een mailprovider dat goede support biedt, zorgt voor de nodige veiligheid- en spamprotectie en dit aan een leuke prijs? Top! Maar wat als de webmail applicatie toch niet zo gebruiksvriendelijk is als gehoopt? Wat als je Gmail of Outlook gewoon bent van je privé mailbox en dat toch allemaal wat vlotter lijkt te gaan?

Geen enkel probleem! Veel ondernemers zitten in die situatie. Het is gelukkig heel eenvoudig om je nieuwe zakelijke e-mailadres te gaan koppelen met Gmail en gebruik te maken van hun webmail applicatie zonder dat je klanten @gmail.com te zien krijgen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Tweeten
Share on linkedin
Delen
Blijf op de hoogte
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we brengen je op de hoogte wanneer er meer advies online komt.
Geen tijd om op zoek te gaan naar de juiste websitebouwer? Wij helpen je gratis.