Inhoudstafel

5 redenen waarom Combell zo goed scoort als hostingpartner bij zelfstandigen en kmo’s

Je website of webshop is pas toegankelijk voor surfers wanneer je voor webhosting hebt gezorgd. Daarbij plaatst een hostingprovider je website op een server in een datacenter. Daar waakt je hostingpartner erover dat je website altijd snel beschikbaar is en goed beveiligd wordt.

Bij Webadvisor raden we zelfstandigen en kmo’s meestal hosting via Combell aan. Als Belgische marktleider is Combell al sinds jaar en dag een vaste waarde in het hostinglandschap. Hoe dat komt? Eenvoudig: het bedrijf scoort uitstekend op alle belangrijke punten voor hosting van kmo- en zelfstandigenwebsites. We zetten de vijf belangrijkste factoren voor hosting op een rij en toetsen Combell daaraan af.

1. Ervaring en stabiliteit

Bij een goede hostingprovider draait het om meer dan de plaatsing van je website op een server. Je betaalt vooral voor de ervaring en stabiliteit die je hostingpartner heeft opgebouwd. Want wat als je uiterst goedkope buitenlandse hostingbedrijf failliet gaat en je website of webwinkel plots dagenlang onbereikbaar is? Dan heb je maar beter een eigen back-up voorzien.

Combell is een op en top Belgische speler en al jarenlang marktleider. Dankzij sterke lokale verankering zorgt Combell voor een sterke kennis van het ondernemerslandschap. Zo is het bedrijf gegroeid tot een expert die heel goed weet wat voor webhosting zelfstandigen en kmo’s nodig hebben.

2. 24/7 Ondersteuning in je eigen taal

Bereikbaarheid is cruciaal wanneer het erom spant. Als zelfstandige of als bedrijfsleider moet je ook buiten de kantooruren en in het weekend kunnen rekenen op ondersteuning. Liefst krijg je daarbij een medewerker aan de lijn in het Nederlands. Liefst ook iemand die je lokale Vlaamse context begrijpt en je meteen ook een oplossing kan voorstellen. Veel praktischer dan de Engelstalige helpdesks van internationale spelers, die je vaak niet echt verder kunnen helpen.

Combell staat bekend om z’n uitgebreide en permanente helpdesk, en dat is vaak wat het verschil maakt.

3. Technologie die werkt

Nieuwe technologie is goed, maar nieuwe technologie die werkt, is beter. Sommige technische snufjes maken je websitehosting veiliger en sneller, terwijl andere al snel na hun introductie vooral bewijzen dat ze de hype niet waard zijn. Combell is geen Amerikaanse hardroeper, maar evalueert nieuwe technologie kritisch. Helpt een nieuwe ontwikkeling jou als lokale zelfstandige of kmo écht vooruit? Dan geeft Combell het groene licht om die technologie in te zetten om jou als klant vooruit te helpen.

4. Altijd online

Je website verdienen het om altijd online te zijn. Je betaalt tenslotte toch om je site of webshop in de lucht te houden? Achter de schermen zit hosting vrij complex in elkaar, waardoor het voor een hostingpartner moeilijker is dan je zou denken om de status van al zijn websites de hele tijd in de gaten te houden. Serieuze spelers al Combell zorgen ervoor dat ze de stabiliteit van hun hostinginfrastructuur de klok rond kunnen garanderen. Ze zorgen voor extra servers, permanente monitoring en preventieve vervanging van onderdelen in hun datacenters. Zo kun jij als eindklant op beide oren slapen en is je website altijd beschikbaar voor je potentiële en bestaande klanten.

5. Altijd beveiligd

Hackers proberen continu in te breken op elke website die ze kunnen vinden. Ook op die van jou! De hostingomgeving is een klassieke zwakke plek waarlangs mensen met slechte bedoelingen je site zullen willen binnendringen. Een geslaagde cyberaanval kan ervoor zorgen dat je website een hele tijd uit de lucht blijft, of erger, nog, dat je bedrijf wordt geïnfecteerd met een virus en bijvoorbeeld zo je hele mailverkeer platlegt.

Combell investeert zwaar in cybersecurity en is expert in het combineren van beveiliging en toegankelijkheid. Want je website moet dan wel veilig blijven, maar tegelijkertijd ook snel beschikbaar zijn voor surfers… En die combinatie is een vak apart.

Lees mijn uitgebreide review over Combell.

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.