Inhoudstafel

Waarom is het verstandig om voor cloud hosting te gaan?

Cloud hosting is tegenwoordig zeer populair bij ondernemers. Bij deze vorm van hosting wordt er niet gebruikgemaakt van één server, maar van een verzameling servers. Deze vorm van hosting brengt verschillende voordelen met zich mee en in dit artikel gaan we daar dieper op in.

Met cloud hosting kun je veel bezoekers aan

Wanneer je voor cloud hosting gaat, dan kun je veel meer bezoekers tegelijkertijd aan. Misschien heb je onlangs een website gestart en op het begin heb je dan misschien nog weinig bezoekersaantallen. Wanneer je echter investeert in goede SEO, dan is de kans groot dat de bezoekersaantallen snel gaan stijgen.

Bij standaard hosting kan dit problemen opleveren en misschien gaat je website daardoor wel uit de lucht. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen, want op die manier kun je flink wat omzet mislopen. Met cloud hosting loop je niet tegen dergelijke problemen aan, want er wordt bij dit type hosting automatisch gezocht naar andere servers in de ‘wolk’.

Een snelle website voor bezoekers van verschillende landen

Ben je als ondernemer internationaal actief of heb je een blog en schrijf je voor een internationaal publiek? Dan wil je natuurlijk dat mensen uit verschillende landen kunnen genieten van een snelle website.

Een reguliere hosting heeft doorgaans maar één server en die staat in een specifiek land. De personen uit dat land kunnen van een snelle website genieten, maar bezoekers uit andere landen waarschijnlijk niet. De servers van cloud hosting providers staan in verschillende landen en daardoor genieten mensen uit verschillende landen van een snelle website.

Cloud hosting is veilig

Cybercriminelen zijn in deze tijd actiever dan ooit. Dat is ook logisch, want er is veel geld via het internet te halen. De meeste cybercriminelen leggen de focus op ondernemers en daarom is het belangrijk dat je voor een veilige hosting gaat.

Wanneer je gehackt wordt, dan krijg je als ondernemer te maken met verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan een datalek door een vervelende cyberaanval.

Op die manier kun je plots klanten verliezen en daar zit je niet op te wachten. Daarnaast kan je natuurlijk ook te maken krijgen met financiële schade. Ga je voor cloud hosting? Dan wordt het risico op een cyberaanval direct geminimaliseerd, want de meeste providers zijn intensief met privacy en veiligheid bezig.

Beter voor het milieu

Hosting brengt natuurlijk ook milieuproblemen met zich mee, maar gelukkig is cloud hosting groen. Door virtualisatie en centralisatie worden alle servers benut en daardoor dalen automatisch de milieukosten en stroomkosten.

Voor cloud hosting heb je ook minder hardware nodig en daarom hoeven er minder grondstoffen te worden gebruikt voor het in de lucht houden van de vele websites op het internet.

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.