Inhoudstafel

Inschrijven als ondernemer? Hier moet je aan denken

Je hebt als ondernemer waarschijnlijk ook veel zorgen, want je krijgt met allerlei verschillende zaken te maken. Je hebt namelijk veel verantwoordelijk, moet allerlei dingen regelen en je wilt natuurlijk ook zoveel mogelijk risico’s vermijden. Om die reden is het voor een ondernemer belangrijk om voor een flitsende start te gaan. Met de tips uit dit artikel gaat jou dit zeker lukken!

Sluit een goede e-mailhosting af

Als ondernemer ben je natuurlijk constant aan het communiceren met andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan klanten, maar ook mensen waarbij je producten koopt en je partners. Om die reden is het belangrijk om een goede e-mailhosting af te sluiten. Een goede e-mailhosting moet aan verschillende eisen voldoen, zodat jij effectief en professioneel kunt communiceren.

In de allereerste plaats moet een goede e-mailhosting handig in gebruik zijn en tegelijkertijd heb je natuurlijk veel opslagcapaciteit en verschillende praktische functies nodig. Denk bijvoorbeeld aan een goede spamfilter en verschillende opslagplekken. Welke andere functies je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur en ook de aard van je onderneming.

Je website moet er fantastisch uitzien

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om als ondernemer een goede website op te zetten. De website is namelijk de plaats waar de meeste mensen naartoe gaan als ze interesse in je diensten of producten hebben. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen duizenden euro’s te betalen voor een goede website, want in deze tijd hebben veel hostingbedrijven ook speciale sitebuilders.

Tip: Bespaar op de kosten en gebruik een standaard sitebuilder van je hostingprovider.

Dan kun je zelf een goede website in elkaar zetten en beheren. Als je het wat professioneler wilt aanpakken, kun je natuurlijk ook tegen een scherp tarief een WordPress website laten opzetten. Een goede website moet in ieder geval zijn voorzien van een krachtig en uniek design en daarnaast is het raadzaam om de website gebruiksvriendelijk te maken en met pakkende teksten te komen.

Ga voor unieke en waardevolle content

We leven tegenwoordig ook in een echte content-samenleving. Dat houdt in dat je op veel plekken gratis content kunt krijgen en daarom is het als nieuwe ondernemer ook belangrijk om waardevolle content op je website te plaatsen of bijvoorbeeld op een andere plaats, zoals een forum.

In de eerste plaats kun je daarmee aan geïnteresseerde websitebezoekers tonen dat je weet waar je over praat. Misschien ga je bijvoorbeeld als loodgieter aan de slag en kun je ook een beetje schrijven. Dan kun je blogs met praktische tips aan doe-het-zelvers geven.

Daarnaast kun je natuurlijk ook meer vertellen over je werk of dieper op bepaalde kwesties die spelen in het land ingaan, zoals subsidieregelingen voor bepaalde duurzaamheidsmaatregelen. Als mensen je volgen en geïnteresseerd zijn in je content, dan is de kans groot dat ze je als autoriteit zien en vaker producten of diensten bij je afnemen.

Aandacht aan verschillende marketing besteden

Online marketing

We hadden het in de vorige alinea al even over het belang van waardevolle content gehad, maar daarnaast is het als nieuwe ondernemer ook relevant om aan andere marketing te doen. Je hebt misschien wel van zoekmachine optimalisatie gehoord.

Veel bedrijven besteden daar veel aandacht aan, want als je hoog in de zoekmachines staat met bepaalde woorden dan word je sneller gevonden door mensen die interesse in je producten hebben.

Daarnaast heb je bij veel zoekmachines ook de mogelijkheid om tegen betaling te adverteren. Je betaalt dan een specifiek bedrag per klik en vervolgens kom je met de voor jou gewenste zoekwoorden bovenin de zoekmachines te staan. Deze vorm van adverteren brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee.

Een belangrijk voordeel van deze marketingvorm is dat je weinig tijd hoeft te investeren om hoog in de zoekmachines te komen. Anderzijds betaal je wel een bedrag per klik en dat is dan juist weer nadelig. Dit geldt zeker voor jonge ondernemers die weinig financiële middelen hebben.

Offline marketing

Verder zul je ook aandacht moeten besteden aan allerlei vormen van offline marketing. Met offline marketing bedoel ik alle soorten reclame die niet op het online plaatsvinden. Zo kun je bijvoorbeeld flyers uitdelen of een mooie banner drukken en ophangen op een drukbezochte locatie . Zo’n spandoek kan best een investering zijn, maar voor lokale bedrijven heeft dat over het algemeen vaak veel impact.

Op zoek naar goede spandoeken tegen een betaalbare prijs? Zelf bestel ik altijd de spandoeken van Drukzo.

Schakel een goede accountant of boekhouder in

Daarnaast ben je als ondernemer ook verplicht om, wat de Belastingdienst noemt, een deugdelijke administratie bij te houden. Dit houdt in dat je facturen volgens de wettelijke normen moet opstellen en balansen, jaarrekeningen en andere documenten moet bijhouden. Als nieuwe ondernemer heb je misschien nog niet heel veel administratie, maar dan is het alsnog belangrijk om de fundamenten op orde te hebben.

“Nog geen boekhoudprogramma in gedachten? Bekijk dan hier mijn zorgvuldig gekozen top 3 beste boekhoudprogramma’s.”

Je hebt waarschijnlijk ook de intentie om in de toekomst te groeien en daarom is het verstandig om een goede accountant of boekhouder in te schakelen. Een accountant heeft doorgaans meer kennis dan een boekhouder, want die draagt een beschermde titel. Maar natuurlijk zijn er ook genoeg boekhouders met een universitaire opleiding en de nodige ervaring.

Niet vergeten: verzeker je goed

Eén van de onderdelen die vaak over het hoofd gezien wordt, zijn verzekeringen. Verzekeringen beschermen niet alleen jouw bedrijfsvoering, maar ook je persoonlijke financiën tegen onverwachte gebeurtenissen. Hier zijn enkele redenen waarom je als ondernemer niet moet vergeten je goed te verzekeren:

1. Bescherming van je bedrijfsmiddelen

Je bedrijf beschikt waarschijnlijk over kostbare activa, van computers tot inventaris en gebouwen. Een goede brandverzekering kan cruciaal zijn om de schade te dekken in geval van brand, waterschade of andere calamiteiten. Het helpt de financiële impact op je bedrijf te minimaliseren en zorgt dat je snel weer operationeel bent.

2. Aansprakelijkheid

Elk bedrijf, groot of klein, kan geconfronteerd worden met claims van derden wegens vermeende schade veroorzaakt door jouw bedrijfsactiviteiten. Dit kan variëren van productfouten tot ongelukken op je bedrijfsterrein. Aansprakelijkheidsverzekeringen kunnen beschermen tegen de kosten van rechtszaken en eventuele schadevergoedingen.

3. Bedrijfscontinuïteit

Een goede verzekering draagt ook bij aan de continuïteit van je bedrijf. Bijvoorbeeld, bij het uitvallen van essentiële machines of het wegvallen van een sleutelfiguur in je bedrijf kan een bedrijfsonderbrekingsverzekering helpen de financiële schade te overbruggen.

4. Persoonlijke bescherming en die van je werknemers

Als ondernemer ben je ook verantwoordelijk voor jezelf en je werknemers. Denk aan ziektekostenverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en levensverzekeringen die een veilig vangnet bieden.

5. Wettelijke vereisten

In sommige gevallen ben je wettelijk verplicht om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld, een autoverzekering is verplicht als je bedrijf voertuigen bezit die gebruikt worden voor zakelijke doeleinden. Het niet naleven van deze wetten kan leiden tot boetes of juridische problemen.

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.