Inhoudstafel

Kan ik mijn domeinnaam registreren zonder hostingpakket?

Dat antwoord is simpel: uiteraard kan je een domeinnaam registreren zonder hosting. Daarvoor kan je bij quasi elke hostingprovider of registrar terecht. Het is daar bij wel belangrijk om goed te beseffen wat je kan doen met enkel een domeinnaam.

Een van de belangrijkste redenen om een domeinnaam te registreren zonder hosting, is de nood aan een professioneel e-mailadres. Eindelijk gedaan met het sturen van mails als kapsalonhethaartje@hotmail.com of loodgieterjan@gmail.com. Afhankelijk van waar je je domeinnaam registreert, kan je gratis mails gaan versturen via je unieke e-mailadres. Wat dacht je van afspraak@hethaartje.be of info@loodgieterjan.be. Dat komt zoveel professioneler over!

Waarom je domeinnaam registreren zonder hostingpakket?

Daarvoor kan ik tal van redenen bedenken, maar je vindt je wellicht terug in een van de drie onderstaande.

1. Je wil professioneler overkomen

Je wil serieus genomen worden als ondernemer? Logisch. Hoog tijd om werk te maken van een zakelijk e-mailadres met je eigen domeinnaam. De voordelen:

 • Een betere beveilig tegen virussen en spam.
 • Je e-mailadres is permanent en hangt niet af van je internetprovider (zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld @telenet.be).
 • Maak verschillende varianten aan zoals info@hethaartje.be en boekhouding@loodgieterjan.be, om even bij de bovenstaande voorbeelden te blijven.
 • Met elke e-mail die je verstuurt maak je reclame voor je bedrijf en springt je bedrijfsnaam in het oog.
 • Ten slotte verwijs je met je e-mailadres ook naar je website, als je er al een hebt natuurlijk. Maar wat niet is, kan nog komen!

2. Je wil vermijden dat ze met je domeinnaam gaan lopen

Nog een reden waarom je een domeinnaam zou willen vastleggen? Zodat niemand anders ermee zou kunnen gaan lopen! Dat gebeurt veel meer dan je zou denken. De keren dat ik dit tegenkwam bij mijn klanten, kan ik ondertussen niet meer op 2 handen tellen. De impact ervan op lange termijn was meestal ook vrij groot.

Mijn advies: zorg dat je gewenste domeinnaam zo snel mogelijk vastligt.

3. Je wil je slim voorbereiden op de toekomst

Ook wanneer je al een domeinnaam en website hebt, denk je best na over de toekomst. Je mag dan wel een .be domeinnaam geregistreerd hebben. Als je meer en meer klanten begint aan te trekken vanuit Nederland bijvoorbeeld, ga je niet ver komen met je .be extensie. Daar kom je met een .nl (of .eu) variant veel verder.

Tip:
Ik raad mijn klanten steeds aan om zowel de .be als de .eu vast te leggen. Afhankelijk van de taal doe je dat ook best voor .nl en .fr.

Zo’n 4-tal domeinnamen registreren zonder hosting is uiteindelijk een kleine investering om future-proof te zijn.

Waar domeinnaam registreren zonder hostingpakket?

Wil je enkel een zakelijk e-mailadres, en dus je domeinnaam registreren zonder hosting? Dan is Combell de goede keuze!

Domeinnaam registreren bij Combell

Combell is één van de weinigen waar een mailbox gratis is inbegrepen bij het registreren van een domeinnaam zonder hosting. Bij een domeinnaam krijg je:

 • 1 GB mailbox en e-mailadres
 • Onbeperkt aantal subdomeinen
 • Onbeperkt aantal e-mail aliassen (info@, facturatie@, sofie@, …) voor mail forwarding
 • 24/7 Nederlandstalige support
 • De mogelijkheid om je domeinnaam te forwarden. Tip: stuur je domeinnaam door naar je Facebook-pagina!

Bestel nu je domeinnaam met mailbox

Waarom investeren in hosting misschien toch een goed idee is?

Je domeinnaam registreren zonder hosting is perfect oké. Maar een hostingpakket erbij nemen is zeker geen slechte keuze.
In dat geval kan je alvast een website opzetten met een opvallende ‘Coming soon’-pagina. Of er een aantrekkelijk online visitekaartje van maken.

Ondertussen ben je toch maar mooi online aanwezig, kan je al wat linkjes naar je website plaatsen en wat webautoriteit opbouwen. Je hebt dan meteen al wat voorsprong voor als je website echt online gaat met je eigen unieke domeinnaam.

Wist je dat?
De leeftijd van je domeinnaam is een factor waar Google rekening mee houdt voor je ranking. Best dus zo snel mogelijk registreren.

In zo’n geval hoef je ook helemaal geen super snelle webhosting te hebben. Kiezen voor een domeinnaam met goedkope hosting is zeker ook goed.

Meteen hosting erbij nemen? Dan kijk je best eens naar Cloud86.

Zakelijke e-mail bestellen bij Cloud86

Cloud86 heeft een hostingpakket beschikbaar voor €1,95/maand. Spotgoedkoop en perfect geschikt in deze situatie. Met een “Start” pakket krijg je:

 • Een mailbox met max. 10 e-mailadressen
 • 5 GB SSD opslag
 • Uitgebreid spamfilter
 • Handige Webmail applicatie
 • Gratis SLL
 • Ruimte voor 2 websites

Kies voor “Webhosting Start” en geef je gewenste domeinnaam in.

Bestel nu je webhosting met mailbox

Delen
Tweeten
Delen
Jannet van Dijk
Auteur: Jannet van Dijk
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen.