Mike Van Hemelrijck leunend

Office 365 wordt Microsoft 365, wat verandert er?

Inhoudstafel
Sinds woensdag 22 april 2019, is Office 365 omgezet naar Microsoft 365. Deze transformatie is veel meer dan alleen een verandering van de naam. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat al je favoriete functies en applicaties er nog steeds hetzelfde zijn, en ze worden allemaal hetzelfde genoemd.

De overstap naar Microsoft 365 staat vooral in het teken van het uitbreiden en verbeteren van de applicaties waar je op vertrouwt met nieuwe technologieën, voor meer efficiëntie.

Nieuwe hoogtepunten in Microsoft 365

Er wordt een enorm aantal nieuwe functies toegevoegd aan het Microsoft 365-ecosysteem – je kunt hier online meer informatie over vinden – maar hier is een kort overzicht van de belangrijkste updates en de voordelen waar jij van gaat profiteren:

Schrijf (foutloze) teksten dankzij Microsoft Editor

Microsoft Editor helpt bij het schrijven van (foutloze) teksten. De meeste mensen zullen met de (oude) Office software al bekend zijn met de grammatica- en spellingcontroles die in alle producten voorkomt. Microsoft Editor is een nieuwe app die AI gebruikt om je teksten naar een hoger niveau te tillen. Voor degenen die worstelen met tekst, controleert deze update vanaf nu alle elementen van het schrijven en doet het suggesties over zaken als formaliteit, moeilijk te ontcijferen acroniemen, duidelijkheid en beknoptheid. Je kunt zinnen eenvoudig markeren en suggesties voor herschrijven vragen. Er is zelfs een plagiaatcontrole om ervoor te zorgen dat citaten correct worden opgenomen. Het is alsof je een eigen, professionele redacteur hebt.

Word een betere presentator in PowerPoint

Spreken in het openbaar is niet voor iedereen vanzelfsprekend en niet iedereen heeft toegang tot dure cursussen om te leren hoe ze veelvoorkomende problemen beste beste aan kunnen pakken. De op AI gebaseerde presentator coach van PowerPoint luistert naar je terwijl je jouw presentatie repeteert en markeert of je te snel praat, te vaak ‘umm’ zegt en zelfs met een (saaie) eentonige stem spreekt! Coach zal ook grammaticale suggesties opnemen om concepten beknopter te verwoorden.

Nieuwe AI-ondersteunde ontwerptools

Dus je hebt een rapport geschreven en het ziet er saai uit, maar het moet er wel uitnodigend uitzien. Dankzij PowerPoint Designer verandert je document nu in een prachtig ontwerp. Er zijn meer dan 200 sjablonen om uit te kiezen, die rechtstreeks vanuit Word, Excel of PowerPoint kunnen worden gebruikt. Deze omvatten exclusieve toegang tot meer dan 8000 foto’s en looping-video’s van Getty Images, 2800 nieuwe pictogrammen en 300 nieuwe lettertypen.

Ingebouwde videoconferenties

Nu zoveel in de wereld op dit moment op een rustig pitje staat, is de vraag omhooggeschoten voor zowel werkgerichte videovergaderingen als ook videobijeenkomsten met familie en vrienden. Met de functie Nu vergaderen van Skype kun je meerdere vrienden videobellen zonder dat ze software hoeven te downloaden. Ondertussen wordt Teams binnenkort geopend, zodat je bijeenkomsten met vrienden en familie kunt beheren op dezelfde plek (en met dezelfde krachtige functies) die je zou gebruiken bij het organiseren van werkvergaderingen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Tweeten
Share on linkedin
Delen
Webadviseur Mike Van Hemelrijck
Auteur: Mike Van Hemelrijck
Van je hobby je job maken, dat is toch een droom voor iedereen? Daarom ben ik met Webadvisor gestart. Mensen adviseren is mijn hobby. Ik help graag de mensen vooruit met mijn ervaring. En je hoeft er zelfs niet voor te betalen. Kom meer te weten over mij.