DA Checker – Check hier de autoriteit van je domeinnaam

Je Domein Autoriteit wordt ook wel DA genoemd. Met behulp van de DA checker hieronder kun je eenvoudig en gratis de DA van je domeinnaam achterhalen.

Hoe werkt de MOZ DA checker?

SEO is in de laatste jaren veel complexer geworden. Google heeft z’n best gedaan om de betekenis van de woorden op jouw website te begrijpen en simpelweg een aantal zoekwoorden gebruiken geeft je geen garantie meer op een hogere ranking in de zoekmachine.

Daarnaast hecht Google steeds meer waarde aan de autoriteit van je domeinnaam en je website. Je kunt een prachtige en goed geoptimaliseerde website hebben, maar als je domein autoriteit laag is, zul je waarschijnlijk ook niet hoog scoren in Google.

Het gebruik van deze domain authority checker tool is best simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar https://webadvisor.be/da-checker/
  • Vul in het veld je domeinnaam in (zonder “www” en alleen een link naar het hoofddomein wordt geaccepteerd)
  • Zodra je de domeinnaam hebt ingevuld, klik je op de knop “Check DA“.

Je ziet nu een tabel tevoorschijn komen met daarin de gegevens van je domeinnaam.

De betekenis van de waarden

  • DA: Dit is de autoriteitscore van je domein. De DA is ontwikkeld door de bekende  SEO-tool Moz. Hoe hoger de Domain Authority van je domeinnaam, hoe betrouwbaarder je website is.
  • PA: PA staat voor “Page Authority”. De Page Authority is ontwikkeld door Moz. Een PA heeft altijd een score tussen de 0 en 100. Hoe hoger de score, hoe beter. PA lijkt op DA, alleen meet DA de algemene autoriteit van de hele website, terwijl PA de autoriteit van individuele pagina’s binnen je website meet.
  • Aantal backlinks: Dit is het totaal aantal backlinks dat je domeinnaam heeft vanuit andere websites.
  • HQ backlinks: Dit zijn het aantal backlinks met een hoge kwaliteit (DA).
  • MozTrust: MozTrust is een waardebepaling die is ontwikkeld door Moz om de betrouwbaarheid van een domeinnaam of website te meten. Het is één van de factoren die wordt gebruikt bij het berekenen van de DA. Hoe hoger de MozTrust, hoe betrouwbaarder de website volgens Moz moet zijn.
  • Trust Flow: De Trust Flow (of TF) meet de kwaliteit en betrouwbaarheid van de backlinks die naar je domeinnaam verwijzen.
  • Citation Flow: Deze score meet het aantal links dat naar de domeinnaam verwijst. Hoe meer links een domeinnaam heeft, hoe hoger de CF.
  • Leeftijd Domein: geeft de leeftijd van de domeinnaam weer. De leeftijd van een domeinnaam is één van de rankingfactoren van SEO.

TrustFlow: De TrustFlow is een waardebepaling die is ontwikkeld door de bekende SEO-tool Majestic. De TrustFlow is eveneens een maatstaf voor de betrouwbaarheid van een website. Hoe hoger het TrustFlow-getal, hoe meer vertrouwen en autoriteit een website heeft.

Waarom gebruik maken van deze DA checker?

Deze DA PA checker biedt de meeste functies in vergelijking met andere DA PA checker tools. Daarnaast is deze DA checker volledig GRATIS.

De domain authority checker tool is razendsnel, gemakkelijk  te gebruiken en zeer betrouwbaar. Het mooiste van deze website DA checker is dat de tool niet stopt bij alleen het weergeven van de DA-score. We tonen tegelijkertijd ook de PA, het aantal (HQ) backlinks en andere handige SEO metrics. De Domain- en Page Authority checker tool biedt dus een compleet overzicht van de SEO score van je domeinnaam en website.

Waarom heb ik een gratis DA checker nodig?

Onze MOZ DA checker wordt voornamelijk gebruikt door mensen die backlinks aan het opbouwen zijn voor hun website. Om te bepalen of een bepaalde domeinnaam een goede autoriteit heeft, weet je namelijk ook of het interessant is om een backlink te plaatsen op die website. Een backlink van een domeinnaam met een hoge DA is namelijk gunstig voor de SEO van je eigen website.

Niet alle websites zijn in Google namelijk gelijk. Sommige hebben meer reputatie dan anderen. Sommige websites zijn bijvoorbeeld al jaren online en hebben een groot aantal backlinks van andere websites verzameld. Een logisch gevolg daarvan is dat de DA van deze websites hoger is dan van een domeinnaam die net is geregistreerd.

Wat betekent Domain Authority?

Domain Authority (ook wel DA genoemd) is een score die is ontwikkeld door de bekende SEO-tool Moz. De DA wijst op de kracht van een bepaalde domeinnaam. De domein autoriteit varieert altijd tussen de 0 en de 100.

“Hoe hoger het aantal punten, hoe meer kans op succes.”

Een goede domeinautoriteit voorspelt hoe goed een website scoort in zoekmachines als Google. Hoe hoger het aantal punten, des te meer kans op succes, volgens Moz.

Wat is een goede DA score?

Hou je niet altijd vast aan de DA score die je in deze DA PA checker ziet. Er zijn namelijk factoren die je website hoog kunnen laten scoren, terwijl je domeinnaam voor Google niet zoveel waard is. Andersom kan dat ook: je kunt een lage DA score hebben, terwijl Google toch heel veel waarde aan je domeinnaam of website hecht. De DA is dus meer een richtlijn of een voorspelling.

Over het algemeen wordt een DA score van 40-50 als gemiddeld beschouwd. Een score van 60+ wordt als hoog beschouwd.

Om je toch een richtlijn te geven:

DA scoreBeoordeling
0-10Slechtst
10-30Slecht
30-40Acceptabel
40-50Gemiddeld
50-60Prima
60-90Uitstekend
90-100Fantastisch

Factoren die de DA beïnvloeden

Er zijn een hoop facturen die van invloed kunnen zijn op de Domain Authority. MOZ gebruikt namelijk meer dan 100 factoren om de DA te berekenen. De meest bekende zijn:

  • Het aantal domeinnamen die naar jouw website linken
  • Het totaal aantal backlinks die naar jouw website verwijzen
  • De kwaliteit van de links
  • De hoeveelheid inhoud die je op je website hebt staan
  • De leeftijd van je domeinnaam
  • De activiteit op social media
  • Snelle en goede website hosting
  • De MOZ Trust score

Tips om de DA van je domeinnaam te verbeteren

Scoort jouw domeinnaam nog niet zo goed in onze Domain Authority checker tool? Er zijn een aantal manieren om de Domain Authority van je website te verbeteren.

Als eerste zul je meer kwalitatieve backlinks moeten krijgen naar je website. Dit zijn links vanuit andere websites die naar jouw website worden gestuurd. Zie het als stemmen; hoe meer stemmen je van anderen ontvangt, hoe hoger de Domain Authority van je website wordt.

Er zijn verschillende manieren om goede backlinks te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan gastbloggen in ruil voor een backlink naar jouw website.

Een andere optie is om een SEO-bureau in te huren om backlinks voor je te verzamelen.